Technologijų perversmas Kauno mokyklose: tėvai žinos ne tik tai, ką pietums valgė vaikai

Trys Kauno mokyklos šios dienos datą galės įsirašyti į savo istorijos metraštį – jose nuo rugsėjo 2-osios pradės veikti daugiafunkcis elektroninis moksleivio pažymėjimas.

Trys Kauno mokyklos šios dienos datą galės įsirašyti į savo istorijos metraštį – jose nuo rugsėjo 2-osios pradės veikti daugiafunkcis elektroninis moksleivio pažymėjimas. Tai elektroninė piniginė, elektroninis raktas, viešojo transporto bilietas ir bibliotekos skaitytojo pažymėjimas viename.

Išbandys penkiose mokyklose

Moderni elektroninė sistema bus išbandoma penkiose mokyklose, kurios sutiko įdiegti naujovę: Kauno „Aušros“ gimnazijoje, S.Dariaus ir S.Girėno gimnazijoje ir Senamiesčio progimnazijoje, Grigiškių „Šviesos“ gimnazijoje Vilniuje bei Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijoje. 

Tikimasi, kad ateityje šios sistemos galimybėmis naudosis daugiau šalies mokyklų. Modernaus projekto autoriai – bendrovės „Tavo mokykla“ bei „Mokipay“.

„Ši sistema leis atverti duris į šiuolaikinę mokyklą. Naudą pajus ne tik mokyklos administracija, bet ir patys moksleiviai“, – per spaudos konferenciją šiandien teigė bendrovės „Tavo mokykla“ direktorė Viktorija Burlinskaitė.

Kitiems įrengimas kainuos

„Aušros" gimnazijos direktorė Bronislava Valungevičienė džiaugėsi, kad jų mokykla pateko į laimingųjų sąrašą. „Mums be galo svarbi ši diena. Maža to, ši nauja sistema mums nieko nekainavo“, – dėkojo B. Valungevičienė.

Kitos mokyklos, kurios norės įdiegti šią elektroninę sistemą, turės susimokėti pačios arba gauti paramą iš savivaldybės. Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas tvirtino, kad išbandžius šią sistemą keliose mokyklose, bus svarstoma galimybė ją įrengti kitose.

„Kaune yra beveik 70 mokyklų, tad iš karto jas visas aprūpinti tokia modernia sistema būtų gana sunku. Tvirtindami biudžetą žiūrėsime, kiek leis mūsų galimybės“, – sakė meras.

Sistemos įdiegimas kitoms mokykloms kainuos nuo dviejų iki 20 tūkst. litų. Tai priklausys nuo to, kiek paslaugų bus užsakoma. Pavyzdžiui, įranga bibliotekai kainuos 500 litų.

Naujovės privalumai

Viena iš naujosios „TAMO“ sistemos galimybių bus elektroninė piniginė, kuria bus galima atsiskaityti ten, kur įdiegti „Mokipay“ skaitytuvai. Ramiau jausis tėvai, kurie galės stebėti, kur ir kaip pinigus išleidžia jų atžalos. Mokiniams nebereikės nešiotis grynųjų, norint susimokėti už pietus mokykloje, taigi ir rizikuoti, kad bus apvogti ar pinigus pames, o tėvai žinos, ką jų vaikas valgė.

Sistemoje, t.y. savo kompiuteryje ar mobiliajame telefone, mokiniai matys išlaidų istoriją. Tokiu būdu tikimasi lavinti jų asmeninių finansų įgūdžius.

Elektroninę piniginę galima papildyti naudojantis elektroninės bankininkystės sistema, o skubiai prireikus – keliais mygtukų paspaudimais mobiliajame telefone. Atlikti pavedimus tarp sistemos naudotojų bei papildyti mobiliąją sąskaitą bus galima nemokamai.

Moksleivio pažymėjimas taip pat taps elektroninės spynos raktu – jį pridėję prie skaitytuvo, mokiniai, pedagogai ir mokyklos darbuotojai galės patekti į mokyklos vidų, mokytojų kambarį bei atskiras klases. Sistemoje, susietoje su „TAMO“ el. dienyno duomenų baze, bus fiksuojami visi įėjimai ir išėjimai. Taigi mokytojai įsitikinę, kad elektroninis pažymėjimas padės labiau kontroliuoti, kas patenka į mokyklą. Be to, bus lengviau patikrinti, ar vaikai nepraleidžia pamokų.

Pažymėjimas kainuos 12 litų, jis galios nuo 1 iki 4 metų. Jis taip pat suteiks teisę greitai užsisakyti knygas mokyklos bibliotekoje, naudotis viešojo transporto paslaugomis, įvairiomis nuolaidomis, skirtomis moksleiviams.

Jeigu vaikas pames kortelę, ją lengvai bus galima užblokuoti, kad joje įkrauti pinigai niekur neprapultų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

biznis

biznis portretas
Cia gi viskas yra biznis, kaip lengvai tos reklamos zmones veikia.

Teisėjas

Teisėjas portretas
Idiotų šalis.......

Kristė

Kristė portretas
@moksleivė kiek suprantu ne. "Rasos" gimnazijoj irgi bus tas e.pažymėjimas bet be įrangos mokykloje dar. Bet kaip VT bilieta bus galima papildyt arba naudoy mokipay
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių