Trečiojo amžiaus universitetas renka studentus

Šeštus veiklos metus pradedantis Kauno rajono Trečiojo amžiaus universitetas (TAU) kviečia mokytis visus norinčius tobulėti vyresnio amžiaus pakaunės gyventojus.

Universiteto fakultetai veikia Babtų, Domeikavos, Garliavos, Kačerginės, Karmėlavos, Lapių, Neveronių, Raudondvario, Ringaudų, Vilkijos ir Zapyškio seniūnijose, paskaitos ar kiti užsiėmimai juose rengiami kartą per mėnesį. Norintieji studijuoti Kauno rajono TAU senjorai iki spalio 1 d. turi kreiptis į savo seniūnijos arba artimiausioje seniūnijoje veikiantį TAU fakultetą (jų veiklą paprastai koordinuoja vietos bibliotekų, mokyklų darbuotojai, kultūros ar bendruomenės centrų atstovai) ir užsiregistruoti. "Ne visose seniūnijose esame įsteigę po fakultetą – visas seniūnijas mums kol kas būtų sudėtinga aprėpti. Seniūnijų, kur nesame įsteigę fakultetų, gyventojams siūlome prisijungti kitur. Pavyzdžiui, į Domeikavoje vykstančius Kauno rajono TAU užsiėmimus žmonės atvažiuoja iš miesto", – pastebėjo universiteto rektorė, Kauno rajono švietimo centro metodininkė Edita Žaromskienė.

Praėjusiais mokslo metais vienuolikoje Kauno rajono seniūnijų mokėsi per 600 vyresnio amžiaus asmenų. Studijos šiame universitete trunka dvejus metus. Pavasarį studijų programą baigė 258 studentai, bet tai nereiškia, kad šie žmonės negali toliau lankyti universiteto. Paskaitos ir praktiniai užsiėmimai nesikartoja, todėl nemažai senjorų jas lanko nuo pat universiteto įsteigimo. Daugiausia paskaitų rengiama sveikatos ir bendrakultūrinėmis temomis. "Vyksta paskaitos ir sveikos gyvensenos, ekologijos, turizmo, civilinės saugos bei kitomis temomis", – pasakojo universiteto rektorė. Ji užsiminė, kad paskaitų temos dažnai priklauso nuo to, kokių savanorių lektorių pavyksta rasti. Jų ieškant bendradarbiaujama su Lietuvos aukštosiomis ir profesinėmis mokyklomis, kitomis įstaigomis.

TAU rengia ne tik paskaitas, bet ir praktinius užsiėmimus, konkursus, susitikimus su aktoriais, išvykas. "Praėjusiais mokslo metais organizavome TAU himno konkursą, romansų vakarą, protmūšį ekologijos tema, lietuvių liaudies dainų konkursą, linijinių šokių fiestą. Pavasarį senjorai keliavo į Vokietiją, Baltarusiją. Šiais mokslo metais organizuosime daug renginių Lietuvos 100-mečiui paminėti: kiekvienoje seniūnijoje vyks paskaitos ir bendras protų mūšis, kuriame dalyvaus visų fakultetų komandos", – žadėjo E.Žaromskienė.

TAU tvarkaraščiai ir kita su universiteto veikla susijusi informacija skelbiama Kauno rajono švietimo centro interneto svetainėje centras.krs.lt/tau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių