Trečiadienį Kaune kauks sirenos

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad spalio 17 dieną, trečiadienį, 11 val. 52 min. šalies gyventojai girdės sirenų gausmą.

Siekiama, kad informacija apie gresiančią ar susidariusią ekstremaliąją situaciją ateitų trumpaisiais pranešimais tiesiogiai į gyventojų mobiliuosius telefonus. Todėl šio patikrinimo metu gyventojai bus informuojami ne tik per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją, regioninius bei vietinius transliuotojus, bet ir trumpaisiais pranešimais į mobiliuosius telefonus.

Gyventojai raginami ir patys pasirengti priimti šias perspėjimo žinutes.

„Reikia nusistatyti telefonus rankiniu būdu, nes gamintojas nenustato galimybės telefonui priimti korinio ryšio žinutės“, – aiškino Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Civilinės saugos vedėjo pavaduotojas Saulius Bajarūnas.

Pavaduotojas nurodė, kad telefonų nustatymo instrukcijos ir daugiau informacijos apie šią sistemą pateikiama departamento tinklalapyje.

„Tikrai nėra sudėtinga nusistatyti telefoną taip, kad pasiektų informacija apie galimą pavojų. Jei žmogus moka naudotis telefonu, tai tikrai sugebės prisijungti“, – sakė Civilinės saugos skyriaus vyriausiasis specialistas Adolfas Dembinskas.

Pasak A.Dembinsko, siekiama, kad informacija apie galimą pavojų pasiektų visus numatytoje teritorijoje esančius žmones.

Gelbėtojai nurodo, kad pradėjus kaukti sirenoms, mobilieji telefonai neims vienu metu pypsėti. Išgirdus sirenas, gyventojams rekomenduojama įsijungti radiją ar televiziją ir išklausyti skelbiamą informaciją arba žvilgtelėti į savo mobilųjį telefoną.

Gelbėtojai ragina, kad visi šalies gyventojai nusistatytų telefonus. Jie  neišskiria kurios nors grupės gyventojų pagal regioną ar kitas galimo pavojaus rizikas.

Jeigu perspėjimo pranešimo savo mobiliajame telefone negavote, nors ir aktyvavote jį, departamentas prašo rašyti elektroniniu paštu: gpis@vpgt.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dija

dija portretas
informacija kaip telefone nusistatyti spauskite cia, nu ir spaudziam ir nieko ta pati puslapi vel atvercia, tai kur tas cia?

egis

egis portretas
Taaip, nuoroda, kaip nustatyti telefoną laabai abstrakti. Ar negalima peteikti "tiesesnės" nuorodos?

va

va portretas
cia yra vpgt.lt/index.php?-630085069 tik prieki patys isirasykit.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių