Trečiadienį Kaune iš anksto balsavo per tūkstantį rinkėjų

Trečiadienį prasidėjo išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose ir referendume dėl Visagino atominės elektrinės statybų. Šia galimybe iki 18 val. Kaune pasinaudojo daugiau kaip tūkstantis žmonių.

Rinkėjų aktyvumas – panašus

„Tikslių skaičių neturime, bet balsuoti jau atėjo daugiau kaip tūkstantis žmonių. Tai daug daugiau nei per paskutinius rinkimus. Žmonių plūstelėjo per pietus ir vėliau“, – apie 18 val. kalbėjo balsavimo punkto, įrengto Kauno miesto savivaldybės mažojoje salėje, komisijos pirmininkė Elena Skirmantienė.

Pasak jos, pasitaiko ateinančiųjų be rinkėjo kortelių. „Jų neturint iš anksto balsuoti negalima. Tačiau žmogui pateikus asmens tapatybę įrodantį dokumentą, jo rinkėjo kortelę atspausdiname čia pat, naudodamiesi duomenų baze“, – aiškino komisijos pirmininkė.

Balsavimo salės durys atsivėrė 8 valandą rytą. „Jau laukė trys vyresnio amžiaus žmonės“, – sakė E. Skirmantienė.

Ryte šiame balsavimo punkte lankėsi du rinkimų stebėtojai iš Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO): politologas iš Juodkalnijos Vladimiras Misevas ir Švedijos ambasadorius Rolfas Ekeusas.

Anot E. Skirmantienės, jie jokių priekaištų neišsakė, atvirkščiai – teigė susidarę gerą įspūdį, nes mieste nedaug agitacinių reklamų.

Incidentų nepavyko išvengti

Savivaldybės mažojoje salėje vykstant išankstiniam balsavimui, šalia esančioje salėje vyko socialinės veiklos asociacijos „Šviesos kampelis“ tęstinė respublikinė konferencija ”Geroji naujiena – mokykla turi ugdyti brandų žmogų“.

Čia užsuko ir Seimo narė, konservatorių kandidatė Vida Marija Čigrijienė. Kaip tvirtino konferencijos dalyvius registruojančios darbuotojos, politikė buvo nekviesta ir ją teko išprašyti lauk.

Kad ji vaikščiojo prie išankstinio balsavimo vietos, patvirtino ir daugiau liudininkų.

„Aš tik pasveikinau konferencijos dalyvius. Skambinau į Vyriausiąją rinkimų komisiją ir man sakė, kad niekuo nenusižengiau. Aš tuoj pat išėjau, nesireklamavau“, – teisinosi politikė, tvirtinusi, kad į renginį buvo kviesta.

Seimo rinkimų įstatymas numato, kad draudžiama įrengti ar skleisti išorinę politinę reklamą 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsavimo patalpa.

„Kad viskas pasibaigtų laimingai“

„Kad viskas pasibaigtų laimingai“, – į urną mesdama voką su balsavimo biuleteniais sušnibždėjo viena garbaus amžiaus moteris, pridūtusi, kad tikisi sąžiningų rinkimų.

Ji teigė ryt išvažiuojanti gydytis, todėl jautė pareigą balsuoti šiandien.

„Sekmadienį nebūsiu namie, bet esu Lietuvos patriotė ir negaliu praleisti rinkimų“, – sakė kaunietė.

Salės duris su rinkėjų kortelėmis pravėrė ir trys Vytauto Didžiojo universiteto studentai. „Esame iš Marijampolės. Savaitgalį namo negrįšime”, – trijulė paaiškino, kodėl nusprendė balsuoti iš anksto.

Paklausti, ar jau apsisprendė, ką palaikys rinkimuose, būsimieji viešosios komunikacijos specialistai patraukė pečiais. „Kaip Dievas duos”, – juokėsi Robertas Kimleris. Jo kurso draugė Aira Mozūraitytė sakė, kad apsispręs paskutinę minutę.

Sunkiau apsispręsti dėl elektrinės

„Sunku apsispręsti dėl atominės elektrinės. Atrodo, tai daug paprastesnis klausimas nei dėl Seimo rinkimų, bet nuspręsti nelengva”, – teigė kaunietė Laura Kliujeva.

Referendumu norima išsiaiškinti, ar visuomenė pritaria Visagino atominės elektrinės statyboms. Tačiau referendumo rezultatai nieko nelems, jie tik patariamojo pobūdžio.

Trečiadienį balsuoti savivaldybėje galima iki 20 val. „Įleisime ir 5 minutes pavėlavusius”, – žadėjo komisijos pirmininkė.

Išankstinis balsavimas nuo 8 iki 20 val. savivaldybėje vyks ir ketvirtadienį.


Šiame straipsnyje: Seimo rinkimaireferendumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Linksmas

Linksmas  portretas
Vel isrinkite tuos pacius ,kurie jau baigia suesti musu miesta ir bus puiku . na ir mastysena kaunieciu > Kiek metu lipa i bala ,viskas mieste blogai ir vis vien tuos pacius . na reikia ir protelio netureti .

aasdasd

aasdasd portretas
Ar tau rūpi kaip gyvensime ateinančius ketverius metus?

.

. portretas
rinkimai2012.blogspot. com
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių