Tragiško Šilainių gaisro byla – jau ant teisėjų stalo

Kauno apygardos teismo posėdžių salėje šįryt sėdėjo trys Šilainių gaisro daugiabutyje kaltininkai. Dar vienas įtariamasis nuo teisėsaugos slapstosi.

Į pirmąjį teismo posėdį susirinko ne visi teismo proceso dalyviai. Du kaltinamieji – 18 metų Paulius Sasnauskas ir 23 metų Paulius Diliūnas – buvo atvesdinti. 23 metų Lukui Buckui yra skirta švelnesnė kardomoji priemonė, todėl jis teismo verdikto laukia laisvėje.

Pernai per daugiabutyje kilusį gaisrą vienas žmogus žuvo, septyni buvo sunkiai sužeisti.

Pagal pareikštus kaltinimus kauniečiams gresia įkalinimas iki gyvos galvos. Jie kaltinami žiauriu tyčiniu 19-mečio Mindaugo nužudymu kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, pasikėsinimu nužudyti du ar daugiau žmonių. Taip pat sunkiu sveikatos sutrikdymu, viešosios tvarkos pažeidimu, turto sugadinimu.

Žala dėl sudeginto buto ir aprūkusios namo laiptinės viršija 222 tūkst. litų.

Tačiau teismui nepavyko atversti šios didžiulį rezonansą visuomenėje sukėlusios bylos. Į pirmąjį posėdį neatvyko nei vieno kaltinamojo advokatas.

Be to, P. Diliūno gynėją Romualdą Lincevičių teismas nušalino. Pasirodo, R. Lincevičius dar iki šių metų balandžio dirbo Kauno apygardos teismo teisėju. Pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo įtatymą, teisėjas metus negali buvusioje darbovietėje atstovauti nei fiziniams, nei juridiniams asmenims. Kadangi kitas teismo posėdis vyks tik rugsėjo viduryje, kaltinamasis paragintas skubiau susirasti kitą gynėją.

Į pirmąjį teismo posėdį specialiai nebuvo kviesti nukentėjusieji ir civiliniai ieškovai. Jų šioje byloje – net 28.

Teismas tikisi, kad rugsėjį pasiseks sklandžiai pradėti bylos nagrinėjimą. Bus kviečiami ir liudytojai, kuriems teks prisiminti 2012 metų kovo 25-osios nakties košmarą Šilainiuose.

Baltų pr. apie trečią valandą nakties daugiabučio 7-ąjame aukšte kilo didelis gaisras, gelbėdamiesi žmonės bandė patekti į žemiau esančius balkonus, krito žemyn, vienas jų kabojo pasikabinęs rankomis ant liepsnos apimto balkono atbrailos.

Teko evakuoti visus laiptinės gyventojus, nuo dūmų kai kurie žmonės gelbėjosi išėję į balkonus. Kaitra buvo tokia stipri, jog gaisras išplito ir laiptinėje, išsilydė elektros skaitikliai, laidai.

Kaip paaiškėjo vėliau, viename 7 aukšto bute buvo švenčiamas gimtadienis. Jaunuolių kompanija išprašė vieną mažiau pageidaujamą svečią. Pastaras įžeidimą priėmė skaudžiai ir grįžo su broliu bei vyresniais draugais.

Ant duris atidariusio 19-mečio, šventusio savo gimtadienį, kompanija šliūkštelėjo benzino ir jį padegė. Klykdamas vaikinas pasislėpė vonioje, kuri ir tapo jo žiaurios mirties vieta. Akimirksniu įsiliepsnojo ir visas butas, liepsnos įkalino kitus gimtadienio dalyvius.

Tą naktį dirbę ugniagesiai gelbėtojai pripažino, kad tokio klaikaus gaisro Kaune dar nebuvo gesinę.


Šiame straipsnyje: Šilainių gaisrasbylateismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
kažkodėl sunku suprasti ,buvo padarytas žiaurus nusikaltimas ,kad nubaustu už įžeistą ambiciją ,kad nepriėmė į kompaniją ,manau ,,ambicingas ,, žmogelis yra psichinis ligonis ,įzoliavimas ilgalaikis ,,,,,sėkmės isitekti .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių