Tradicinė „Technorama“ – šansas sužibėti jauniesiems inovatoriams

  • Teksto dydis:

Vis didesnio dėmesio sulaukiantis Kauno technologijos universiteto (KTU) „Startup Space“ organizuojamas renginys „Technorama“ šiais metais vyks jau septynioliktąjį kartą.

Perspektyvūs mokslo kūrėjai, mokslo entuziastai ir verslo atstovai balandžio 26 d. rinksis KTU „Santakos slėnyje“, kur bus pristatomi jaunųjų mokslininkų ir išradėjų sukurti produktai bei prototipai.

Renginio „Technorama“ idėja – praplėsti su technologiniais sprendimais dirbančių jaunųjų mokslininkų, tyrėjų ir startuolių technologinių ar vadybinių idėjų akiratį, siekiant praktiškai įgyvendinti ir realizuoti unikalias idėjas. Jo metu siekiama populiarinti mokslinę veiklą ir skatinti didžiausių Baltijos regiono aukštųjų mokyklų studentus ir tyrėjus savo kompetencijas bei žinias pritaikyti versle, išmokti save pristatyti, taip pat ugdyti jaunųjų kūrėjų kritinio mąstymo bei verslumo įgūdžius.

Kaip ir ankstesniais metais, šiemet parodoje dalyvaujančių kūrėjų darbai bus vertinami kompetentingos komisijos, sudarytos iš Lietuvos ir užsienio verslo atstovų, mokslininkų bei investuotojų. Išradimai bus skirstomi į cheminės technologijos, ekonomikos, socialinių ir humanitarinių mokslų, dizaino, mechanikos, statybos ir architektūros, gamtos mokslų ir matematikos, informacinių technologijų, elektros, elektronikos ir energetikos, sveikatos mokslų bei tarpdisciplinines mokslo sritis. Inovatyviausiais pripažinti darbai bus apdovanoti rėmėjų įsteigtais prizais.

Praėjusiais metais „Technoramos“ metu sulauktas didelis dalyvių susidomėjimas: iš viso pristatyta net 60 darbų, iš kurių 19 – apdovanoti. Štai inovatyvų prietaisą – ultragarsinę apyrankę, skatinančią žmogaus galūnių kapiliarų kraujotaką – pristačiusi MB „Fidens“ komanda sulaukė rizikos kapitalo investicijų įmonės „Practica Capital“ skatinamojo prizo.

Komandos vadovas Mantas Venslaukas teigė, kad dalyvavimas šiame konkurse buvo itin naudingas tolimesniam prietaiso prototipo vystymui: jo metu sulaukta naujų produkto pritaikomumo idėjų, kurias šiuo metu jau planuojama diegti į kuriamą įrenginį.

„Technoramos“ renginyje dalyvauti tikrai verta, kadangi daugeliui kūrėjų tai pirmasis „išėjimas“ į viešą erdvę su savo kuriamu produktu. Tuo pačiu tai puiki galimybė išgirsti ekspertų įvertinimus, gauti naudingos informacijos apie savo prototipo tobulinimo kryptis ir jo potencialą rinkoje“, – tikino M. Venslauskas.

Kadangi kitąmet „Technoramai“ sukanka 18 metų, pilnametystę konkursas ruošiasi sutikti atnaujinęs savo pavadinimą. Prie pastarojo rinkimų organizatoriai kviečia prisidėti visuomenę, teikiant savo pasiūlymus internetinėje formoje (nuoroda į naujo pavadinimo rinkimų anketą yra čia).

„Technoramos“ rengėjai primena, kad pagrindiniai parodos-konkurso tikslai yra atrasti naujus talentus inovacijų srityje, skatinti verslo ir mokslo bendradarbiavimą bei įkvėpti jaunus kūrybiškus protus, todėl būtent šie aspektai turėtų atsispindėti naujajame pavadinime. Geriausių įvertinimų sulaukęs pasiūlymas bus paskelbtas šių metų „Technoramoje“ ir apdovanotas specialiu KTU įsteigtu prizu.

Kiekvienais metais renginys sulaukia itin didelio susidomėjimo. Planuojama, kad šiemet parodą aplankys daugiau nei 2 tūkst. lankytojų. „Technorama 2018“ prizinis fondas sieks daugiau nei 5 tūkst. eurų. Pagrindinis renginio rėmėjas ir globėjas –  UAB „Lietuvos energija“.

Registracija į „Technorama 2018“ jau prasidėjo. Darbų registracijos forma: https://technorama.ktu.edu/dalyviu-anketa/



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių