Tobula moteris – ar tokių būna?

Kokia moteris yra ideali? Ar tokių būna, ar jų reikia ieškoti? Šiandien, Tarptautinę moters dieną, tuo pasidomėjome pakalbinę tiek vyrus, tiek moteris.

Palaidas liežuvis – negerai

Poetės, dviejų sūnų mamos D.Teišerskytės nuomone, tobula moteris visų pirma turėtų būti labai moteriška.

„Tai reiškia – tvarkinga, švelni, atjaučianti, geranoriška, neabejinga šalia esantiems. Turi būti labai gera savo vaikams, kad sukurtų jaukius, šiltus namus, kad vaikai ir vyras norėtų kuo greičiau pareiti namo. Bet visa tai turi būti padovanota idealiam vyrui“, – juokėsi D.Teišerskytė.

Ar ji save laiko idealia? „Man iki idealios moters – labai toli. Truputėlį trūksta kantrybės, atsargumo, per daug palaidas mano liežuvis, šneku visada tai, ką noriu, o to nederėtų daryti. Kiekviena savyje pasiraususi rastų daug trūkumų, bet ne visos drįsta tai pasakyti“, – pastebėjo Seimo narė.

Skulptorius Robertas Antinis prisipažino nemėgstantis plepučių.

„Porą kartų buvau susitikęs su moterimi, kuri kalbėjo 2-3 val. be sustojimo. Galvojau – kada ji pagaliau nutils? Man labiau patinka tylesnės moterys, kurios moka laiku įsiterpti, turi ką pasakyti, ir žino, kada patylėti“, – sakė kaunietis.

Ideali – nuobodu

Anot menininko, ant savo pečių užsikrauti visą namų ruošą idealiai moteriai nėra pagrindinis reikalavimas.

„Aš pats visiškai nepajėgčiau atlikti daugelio namų ruošos darbų, šioje srityje esu absoliučiai nepraktiškas žmogus. Mano antroji pusė buityje viską padaro, bet tai, kalbant apie idealią moterį, negali būti esminis dalykas“, – tvirtino R.Antinis.

Ar galėtų jis savo antrąją pusę pavadinti tobula? „Ji yra labai gera moteris – šokinėja aplink mane, matau ir jaučiu gražias jos kūno formas, tačiau ji nėra ideali. Ilgai gyvendamas su žmogumi nebepastebi jo minusų, net susikuri iliuziją, kad tas žmogus turi savybių, kurių iš tiesų jo charakteristikoje nėra“, – postringavo skulptorius.

R.Antinio nuomone, su idealia moterimi normalus vyras neištvertų nei valandos. „Žmogus įdomus dėl savo nukrypimų nuo normos, kitokio sudėjimo, kitokio mąstymo. Nėra jokių puikumo standartų“, – teigė jis.

Svarbu skaniai gaminti

„Reikia pavyzdžių? Aš!” – į klausimą, kas yra ideali moteris, juokdamasi atsakė garbaus amžiaus sulaukusi elegantiška Virginija, kurią Laisvės alėjoje sutikau su dviem paaugliais.

Lyg laukdama patvirtinimo, ji žvilgtelėjo į savo palydovus. „Koks dar klausimas! Močiut, mes tau visiškai pritariam!” –  beveik vienbalsiai pritarė vaikinukai.

Paprašyti įvardyti geriausias savo močiutės savybes, jiedu susimąstė. „Labai skanius kepsnius kepa, niekada nepyksta, daug visko žino, viską spėja”, – po kurio laiko išvardijo.

„Man atrodo, moteris turi būti šeimyniška, tvarkinga, skaniai gaminti maistą“, – idealumo kriterijus vardijo į pokalbį įsiterpusi Irena. Ji tikisi, kad būtent šias savybes labiausiai vertina jos vyras ir vaikai.

„Tada man iki tobulybės visai nedaug trūksta. Savikritikai ir kitų kritikai tokią dieną – ne laikas“, – šypsojosi jauna mama.

Aukso viduriukas

„Energinga, nuolat besišypsanti, išsilavinusi, daug kuo besidominti“, – išgirdęs tą patį klausimą bėrė menus studijuojantis Linas.

„Ideali moteris? Tokios dar neradau, ir nežinau, ar būna. Bet jeigu žmonės tuokiasi, vadinasi yra idealių“, – gūžtelėjo pečiais mikroautobuso vairuotojas Vytautas, patikinęs, kad neturi laiko žvalgytis į keleives.

Tuo metu praeives iš balkono su Kovo 8-ąją sveikinę vyrai sakė esantys jau pakankamai subrendę, kad ieškotų lemtingos moters. „Svarbu, kad prie jos trauktų širdis“, – tikino ekonomistas Liudas.

Draugas jį patikslino: „Ir kad draugams nebūtų gėda parodyti“.

Tai kokia moteris verta jų dėmesio? „Ji turi turėti kažką tokio... Kad mokėtų valgį gaminti, bet nesėdėtų visą dieną namie susiraukusi, gink Dieve, nežiūrėtų jokių serialų. Jau geriau kartu su manimi į varžybas eitų“, – patrauklios moters paveikslą kūrė Liudas.

Jo svajones nutraukė kaimyniniame balkone tvarką dariusi pensininkė. „Nusišneki. Užtat ir gyveni vienas. Niekam negalima sakyti – tą daryk, to nedaryk. Tu geriau pats stenkis dėl kito, o ne bandyk kontroliuoti ir keisti mylimą žmogų. Kitaip nieko nebus, ir liksi vienas su savo fantazijom“, – mokė Zinaida.

Jos įsitikinimu, ideali moteris yra tokia, kuri gerbia savo vyrą ir stengiasi, kad jam būtų gerai, tačiau nepamiršta ir savo poreikių. „Vergės irgi niekam neįdomios. Reikia rasti aukso viduriuką“, – tvirtino gyvenimo pamokyta moteris.


Šiame straipsnyje: Kovo 8Kovo 8-ojimoterisvyras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ai

Ai portretas
ką čia tos moterys, svarbu, kad vyrai visi idealūs!

hhh

hhh portretas
na, vyras jeigu jau jis vyras, tai idealus, a-nia?

pushkinas

pushkinas portretas
koks dzebas tokius straipsnius raso?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių