Tituluota mokytoja: mokykloje daug nematomo darbo

"Tai – visų mūsų nuopelnas", – sako Kauno rajono Metų mokytoja išrinkta Čekiškės P.Dovydaičio gimnazijos matematikos mokytoja Laimutė Rutkauskienė, pabrėždama kolegų svarbą.

Visos gimnazijos pasiekimas

Mokytoja – šiuo metu mažiausiai laiko užimančios šios pareigos. L.Rutkauskienė – ir gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, ir Čekiškės bendruomenės pirmininkė. Jos iniciatyva suvienytos miestelio ir gimnazijos bendruomenių pastangos gražinant Čekiškę.

"Šis titulas – tai įpareigojimas dirbti. Tai – ne mano, o visos gimnazijos pasiekimas. Nemanau, kad aš kažkaip išskirtinai dirbu. Tokį titulą ne vienam iš mūsų kolektyvo galima būtų suteikti. Kaip vienas lauke ne karys, taip ir vienas mokytojas mokykloje visų darbų nepadarys", – įsitikinusi Metų mokytoja.

Pašnekovė atkreipia dėmesį į tai, kad mokykloje mokytojas dirba daug nepastebimų darbų. "Statybininkas pastato namą – mato visi. O mokykloje daug nematomo darbo. Įvyksta konfliktėlis – sprendi. Kvietiesi auklėtoją, vaiką, kažkurį iš tėvų. Esi ir tu. Kalbiesi. Ne kartą yra tekę skambinti mokinių tėvams, esame mes čia su vaikais visokių susitarimų patvirtinę. Kaip kas ką globosime, pasipasakosime ir kartu spręsime problemas, apie dažnai nepastebimą ir neįvertinamą mokytojų darbo dalį užsimena čekiškietė. – Šie darbai – nematomi, nekeliu klausimo, ar tai priklauso man pagal funkcijas, ar ne. Mokykla – tai mūsų antrieji namai. Jei tavo namuose netvarka ar kažkam negerai, reikia galvoti, ką daryti, kad būtų gerai. Kitaip, apie kokius darbo rezultatus, darbo kokybę, jauno žmogaus perspektyvas gali kalbėti? Visko 100 proc. neišspręsi, bet bandyti, kalbėtis, tartis reikia. Vaikams visada pabrėžiu, kad pirmiausia turime puoselėti žmogiškumą. Gavus tokį titulą, turiu dar labiau žiūrėti į priekį, dar daugiau dirbti, matyti vaikus, sekti jų likimus. Kad jie nepasimestų, kad būtų išspręsti ne tik mokslo, bet ir kitokie jų reikalai."

Sunkiausia palikti auklėtinius

Pokalbio su mokytoja atvykome į Čekiškės gimnaziją. Nuošaliau nuo miestelio iškilęs jos pastatas apsuptas medžių. "Šis rugsėjis man – 31-asis Čekiškės gimnazijoje. Iš karto po studijų pradėjau dirbti ir nė kiek nesigailiu. Tuomet galėjau rinktis iš trijų mokyklų: Čekiškės, Vandžiogalos ir Garliavos. Pasirinkau Čekiškę – čia buvau stovyklavusi vaikystėje. Man, kaunietei, paliko didelį įspūdį vietos gamta, ramybė. Abu su vyru, technologijų mokytoju, gavom mokykloje darbą, butą – dešimt metų gyvenome šalia mokyklos esančiame vadinamajame mokytojų name", – šypsosi čekiškietė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

E.

E. portretas
Nuostabi mokytoja. Pagaliau žmogiškumas ir geri darbai tapo pastebimi ir vertinami. Kuo geriausios kloties Jums, Laimute.

alsa

alsa portretas
Žinoma didelė motyvacija dirbti, kai liepsnoja meilė mokyklos direktoriui

Anonimas

Anonimas portretas
O visos atostogos kurias gaunate matomos?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių