Tėveliai, krapštykite eurus fleitai

Antradienį švietimo ministrė Audronė Pitrėnienė išplatino pareiškimą dėl pratybų, kurių esą neprivalu mokiniams pirkti, o viena Kauno mokykla tėvus ragina pasirūpinti fleitomis jų vaikų muzikos pamokoms.

Vienos Kauno mokyklos (pavadinimas redakcijai žinomas – red. past.) mokinukų tėvus be pratybų, dėl kurių naudingumo smarkiai abejojama, pasiekė nauja žinutė – aprūpinti savo atžalas fleitomis.

Niekas nedrįstų ginčytis, kad kuo įvairiapusiškesnis augančio žmogaus išsilavinimas, tuo tvirtesni pamatai klojami jo ateičiai. Tačiau galima tik spėlioti, ar tikrai tokių motyvų vedama muzikos mokytoja nutarė išmokyti vaikus groti fleitomis. Kodėl ne būgnais? Tėvai juokauja – kai mokinukų burnos užimtos fleitomis, mokytojai ramiau. 

Rūpestinga mokytoja laiške sudėjo nuorodas su parduotuvių adresais ir instrumento kainomis, kurios svyruoja nuo 3,5 iki 9 eurų. Tokią žinią tėvai kaip normą turi priimti net tada, kai Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) pasisakė prieš rinkliavas vaikų mokymo priemonėms.

„Muzikos mokytojai neturi reikalauti iš tėvų įsigyti papildomų mokymo priemonių ar instrumentų“, – aiškią poziciją išdėstė ir Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika. 

Savivaldybės Švietimo skyrius yra gavęs ministrės rugsėjo 9 dienos raštą ,,Dėl vadovėlių ir pratybų“.  Pasak vedėjo, ši informacija išsiųsta į visas bendrojo ugdymo mokyklas, įpareigojant mokyklų direktorius vadovautis šia ŠMM pozicija.

Minimas muzikos mokytojos prašymas buvo išsiųstas rugsėjo 7 d., t. y. prieš dvi dienas iki ministrės pasisakymo. Vis dėlto po ministrės pareiškimo mokytoja neatšaukė prašymo aprūpinti vaikus fleitomis.

Tėvai iškėlė versiją – šiemet fleita, kitąmet – saksofonas, o dar po kelerių metų reikės pirkti elektrinę gitarą?



NAUJAUSI KOMENTARAI

biznis

biznis portretas
jei galvojate, kad ministrės žodžiai ką nors reiškia, apsirinkate. Kaune sudaromos geros biznio sąlygos elektronių pratybų, kurios tėvams mažai pigesnės už popierines, pardavimo firmai ir dar tuo giriamasi.

jo...

jo... portretas
nu bet ir durnų tėvų yra... džiagtųsi, kad vaikas gaus kažko daugiau.. kelių eurų vaiko ugdymui gaila.. geriau sau alaus nusipirks ar vaikui guminukų..

Šakės

Šakės portretas
Ir pirksiu, ir ne tik fleitą, nes nenoriu kad mano vaikas augtų kaip gožėlis.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių