Žadėtų naujų autobusiukų nebus iki vasario

Pernai vasarą prasidėjusi sumaištis dėl pakeistų Kauno maršrutinių taksi maršrutų aprimo, bet po Naujųjų vis pasigirsta skundų – kur žadėtieji nauji autobusiukai?

Pernai vasarą prasidėjusi sumaištis dėl pakeistų Kauno maršrutinių taksi maršrutų aprimo, bet po Naujųjų vis pasigirsta skundų – kur žadėtieji nauji autobusiukai? 

Konkursą laimėjusi „Kautra" yra įsipareigojusi nuo sausio miestiečius vežioti vien naujomis transporto priemonėmis. Šiuo metu dviem iš septynių maršrutų kursuoja tie patys padėvėti mikroautobusai.

„Iš bendrovės „Kautra" yra gautas raštas, kad gamintojai jiems vėluoja pateikti transporto priemones", – sakė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras. Savivaldybė informuota, kad 52 ir 56 maršrutu nauji mikroautobusai pradės kursuoti ne vėliau vasario pradžios.

„Už tam tikrų įsipareigojimų nevykdymą Administracinės teisės pažeidimų kodeksas numato baudas. Jeigu sutartis iš esmės nevykdoma, yra numatyta, kad ją galima nutraukti. Bet tie du maršrutai nesudomino kitų vežėjų, jais vežti siūlėsi tik "Kautra", be to, savivaldybė jai nemoka nė lito, tad nutraukę sutartį galime likti iš viso be susisiekimo šiais maršrutais", – aiškino P. Keras.

„Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas portalui kaunodiena.lt teigė, kad vėluojančius gamintojus suprantąs, nes jiems pateiktas užsakymas buvo labai ambincingas: darbas sudėtingas, didelė apimtis ir labai mažai laiko. Be to, užsakymas nuo 70 automobilių buvo padidintas iki 80.

„Prireikė papildomų naujų transporto priemonių, nes kai kuriais maršrutais nuspręsta važiuoti dažniau. Taip pat nesitikėjome, kad tiek mikroautubusų bus apgadinta per avarijas, tad transporto priemonių reikia pasilikti ir rezervui“, – aiškino L.Skardžiukas.

Jo turimais duomenimis, per pusmetį eismo įvykiuose nukentėjo 40 mikroautobusų, trys iš jų patyrė rimtas avarijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zioma

zioma portretas
dabar jau gali 52 pradet issimmoket iseitines , nes kai uzdarys niekas nieko nesumokes iseis pliki basi pasakys aciu ir visogero . manau pats laikas butu pradet , juk zinoma is anksto , o ne taip kai tricokai suzinojo tik pries 4 dienas kad uzdaro marsruta ir tai ne is savo bosu bet aplinkiniais keliais

zioma

zioma portretas
jau galit dirbt sau , nenest tu stavkiu , nieko mepadarys kai neatnesit

NETEISINGOS BILIETŲ KAINOS

NETEISINGOS BILIETŲ KAINOS portretas
KODĖL PAKILO MIKROAUTOBUSŲ BILIETŲ KAINOS???Litais kaina buvo 3Lt.Dabar kaina-0,9 eur.Paskaičiuokite aklieji kurmiai:0,9x3.4528=3,11Lt.Ir kvailam aišku,kad kaina pakilo 11ct, arba3 euro centais.Tai daroma ne tam ,kad keleiviui būtų pigiau, o kad vairuotojui patogiau.TAI KUR ČIA TOS TEISINGOS KAINOS???
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių