Teismo medicinos tarnybai Kaune ieškoma naujų patalpų

Kauno miesto valdžia kartu su Teisingumo ministerija ieško naujos vietos Valstybinei teismo medicinos tarnybai, antradienį pranešė savivaldybė.

Šiuo metu tarnyba įsikūrusi į kultūros paveldo sąrašą įtrauktame pastate, nepritaikytame teismo medicinos darbui.

Perlojos gatvėje esančias Teismo medicinos tarnybos patalpas antradienį apžiūrėjo teisingumo ministras Remigijus Šimašius, Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vygaudas Molis.

„Mūsų tarnyba atlieka teismo paskirtas kūnų ekspertizes ir tyrimus, nukentėjusiesiems išduoda abdukcijos pažymas. Jau beveik dešimt metų kalbame apie tai, kad patalpos ne tik per didelės, bet ir jų išplanavimas nepritaikytas mūsų tarnybos veiklai, o remontuoti būtų labai brangu, nes pastatas yra kultūros paveldo objektas“, – sakė Valstybinės teismo medicinos tarnybos direktorius Alvydas Rimantas Pauliukevičius.

Direktoriaus nuomone, geriausia išeitis būtų kurti Teismo medicinos institutą, kuris priklausytų Lietuvos sveikatos mokslų universitetui ir veiktų kaip stipri medicinos tyrimų bazė. Visoje Lietuvoje planuojama įsteigti penkias tyrimų bazes Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Anot pranešimo, iš savivaldybės, Teismo medicinos tarnybos ir Teisingumo ministerijos atstovų bus sudaryta darbo grupė, kuriai vadovaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas V.Molis. Pagrindinis šios darbo grupės uždavinys – rasti tinkamą sklypą, parengti detaliuosius planus ir infrastruktūrą naujo pastato statybai.

Skaičiuojama, kad naujas pastatas ir šiuolaikiška medicininė įranga gali kainuoti apie 5 mln. litų. Šią sumą planuojama įtraukti į kitų metų valstybės biudžetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

š...

š... portretas
š... erifas tik ir sukasi, kur čia dar prisimazint-pasireklamuot. Tpfu, šlykštukas...

666

666 portretas
tegul savivaldybė pasikrapšto kur iš varžytinių pardavinėja pastatus nors ir tą kur miško gatvėje

idomu

idomu portretas
kas nori prichvatizuot ta pastata, kuriame dabar yra teismo medicinos tarnyba?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių