Teismas vėl atvertė D.Kedžiui pažymą išdavusių policininkų bylą

Panevėžio miesto apylinkės teisme penktadienį nagrinėta dviejų Kauno policininkų byla dėl pareigų neatlikimo.

Pareigūnai teisiami dėl to, kad Drąsiui Kedžiui buvo neteisėtai išdavę pažymą, esą jo dukra buvo prievartaujama motinos Laimutės Stankūnaitės namuose. L.Stankūnaitė pripažinta nukentėjusiąja.

Teisme dalyvavo vienas iš kaltinamųjų – buvęs Kauno Panemunės policijos komisariato viršininkas Egidijus Kuckailis su advokatu, nukentėjusioji L.Stankūnaitė ir jos atstovas.

Gynybos advokatas pateikė medicinos įstaigos dokumentus, kuriuose nurodoma, kad kita kaltinamoji – Kauno Panemunės policijos komisariato tyrėja Rasa Kairienė tebeserga, nurodyta ligos eiga.

Teismas, išklausęs proceso dalyvius, priėmė nutartį skirti teismo medicinos ekspertizę dėl R.Kairienės galimumo dalyvauti kituose teismo posėdžiuose.

Anot teismo, gautas liudytojos Genovaitės Ročienės prašymas. Kadangi teismui buvo pateikti didelės apimties dokumentai, šis prašymas bus sprendžiamas kitame posėdyje.

Suderintos tolimesnės teismo posėdžių datos iki rugsėjo mėnesio pabaigos. Artimiausias posėdis vyks liepos 12 dieną.

R.Kairienė ir E.Kuckailis kaltinami tarnybos pareigų neatlikimu, kai valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo dėl neatsargumo neatliko savo pareigų ar jas netinkamai atliko ir dėl to valstybė, Europos Sąjunga, tarptautinė viešoji organizacija, juridinis ar fizinis asmuo patyrė didelę žalą.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2008 metų gruodžio 19 dieną R.Kairienė ir E.Kuckailis kauniečiui Drąsiui Kedžiui neteisėtai išdavė pažymą, kad jo mažametė dukra buvo prievartaujama mergaitės motinos L.Stankūnaitės tėvų namuose.

Vėliau, remiantis šia pažyma, Kauno miesto apylinkės teismas iš moters atėmė dukrą. Ją laikinai globojo D.Kedžio sesuo, mergaitės teta, Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė.

Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė N.Venckienės globotą mergaitę perduoti motinai L.Stankūnaitei. Teismo sprendimas įvykdytas gegužės 17 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zaLGRYBIS

zaLGRYBIS portretas
KELINTA VALANDA KEDOFILU KIEME KONCERTAS SIAN KAS GRAJINA?:

kodėl

kodėl portretas
BNS inf. iškraipo faktus? Toje pažymoje tekstas skamba kitaip. Ten sakoma, kad mažametė dukra buvo prievartaujama mergaitės motinos L.Stankūnaitės gyvenamoje vietoje ir nurodyta gyvenamoji vieta jos tėvų namai, nors tuo metu Stankūnaitė gyveno Ūso nuomojame bute, kur ir vyko prievartavimas. Tad jeigu jau yra pateikiama iskreipta info visuomenei, tai ar ten ivyks teismas ar teismo parodija ir bus nubausti pareigūnai?

YES

YES portretas
Niekas jau negraina. Nebėra ir pedofiliuko Renaldo, nei kitų "vaikų mylėtojų", nei iškrypelio stomos ir "sabakos" andriaus.
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių