Teismas N.Venckienės dar kartą prašo pareiškimo originalo

Panevėžio apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkas penktadienį nutartimi Neringai Venckienei dar kartą nustatė terminą, iki kurio pabaigos ji turi pateikti pareiškimo dėl Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjų nušalinimo originalą.

Teismas nurodė, kad dokumento originalo lauks iki kovo 15 dienos. Jo nepristačius, bus manoma, kad pareiškimas dėl nušalinimo yra nepaduotas ir bus grąžintas N.Venckienei, skelbia Panevėžio apygardos teismas.

Dėl dukterėčios globos kovojančios Kauno apygardos teismo teisėjos N. Venckienės pareikštą nušalinimą Kėdainių rajono apylinkės teismui, turėjusiam nagrinėti antstolės Sonatos Vaicekauskienės pareiškimą duoti leidimą prievarta paimti mergaitę iš N.Venckienės namų, Panevėžio apygardos teismas turėjo nagrinėti sausio pabaigoje.

Tačiau nustatęs, kad pateiktas pareiškimas neatitinka Civilinio proceso kodekso nustatyto reikalavimo, jog teismui turi būti pateikiami procesinių dokumentų originalai, teismas sausio 25 dienos nutartimi įpareigojo N.Venckienę iki vasario 6 dienos trūkumą pašalinti, t. y. pristatyti teismui pareiškimo originalą. N.Venckienė šią apygardos teismo nutartį apskundė atskiruoju skundu.

Vasario 23 dieną N.Venckienės atskirąjį skundą išnagrinėjęs Lietuvos apeliacinis teismas apeliacinį procesą nutraukė. Jis nurodė, kad Panevėžio apygardos teismo sausio 25 dienos nutartis dėl trūkumų pašalinimo nėra apeliacinio apskundimo objektas.

Todėl Panevėžio apygardos teismas N.Venckienei dar kartą nustatė terminą pareiškimo trūkumams pašalinti. Teismo nutartis yra neskundžiama.

Kauno apygardos teismo teisėja siekia savo 8 metų dukterėčios globos. Kėdainių teismas nusprendęs, kad mergaitė turi gyventi su savo motina Laimute Stankūnaite. N.Venckienė šį sprendimą užginčijo. Skundą nagrinės Klaipėdos apygardos teismas. Kada įvyks bylos svarstymas, kol kas nežinoma. Jau yra sudaryta teisėjų kolegija, tačiau ji nėra nusprendusi, ar bylą nagrinės šalims dalyvaujant, ar rašytinio proceso tvarka.

Pedofilijos byla yra teisme. Ji kol kas nenagrinėjama - laukiama, kol įsiteisės teismo sprendimas dėl Drąsiaus Kedžio ir L.Stankūnaitės dukters globėjo.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
Tai jau visiška teismų sistemos degradacija

kodėl

kodėl portretas
kodėl Nekeliama byla stankūnaitei, už savo dukros pardavinėjimą pedofilams?, juk tiek įrodymų yra... Ko dar reikia, kodėl tą nusikaltėlę mes dar turime išlaikyt?

juozas

juozas portretas
Niekaip nesuprantu - jeigu tas dokumentas kažkur nuklydo pašte, kodėl negalima parašyti ir pristatyti dublikato jeigu jau taip reikia? Bet čia, šitoje byloje, matosi tendencija, kad svarbūs dokumentai turi savybę dingti, tai geriau jau jų neišleidžiant iš rankų patiems įteikti.
VISI KOMENTARAI 138

Galerijos

Daugiau straipsnių