Teisininkų ginčą laimėjo studentę prievartavęs bedarbis

Neteisėtai merginai laisvę atėmęs, ją nužudyti grasinęs ir seksualiai prievartavęs Sergejus Kaplinas bus areštuotas tris mėnesius. Prokurorai prašė skirti jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

Prokurorų skundą dėl per švelnaus nuosprendžio nagrinėjęs Kauno apygardos teismas konstatavo, kad iškrypėlis nubaustas teisingai, rašo „Lietuvos žinios“. 90 parų areštą S.Kaplinui skyrė Kauno miesto apylinkės teismo teisėja Liuba Kymantienė. Jos nuosprendį peržiūrėję Kauno apygardos teismo teisėjai Algerdas Urbšys, Jurgis Kiškis ir Algirdas Jaliniauskas konstatavo, kad kolegės sprendimas pagrįstas ir nepažeidžia Baudžiamojo kodekso reikalavimų.

S.Kapliną į teisiamųjų suolą atvedė šiurpus įvykis, nutikęs pernai pavasarį viename Kauno A.Smetonos alėjos daugiabutyje. Jo auka tapusi teisiamojo motinos nuomininkė – iš provincijos studijuoti į Kauną atvykusi 23 metų mergina pasakojo iki šiol nesuprantanti, kaip pavyko išlikti gyvai. Tą kovo 5-osios pavakarę ji įsileido S.Kapliną į butą, nes jis esą atėjo skarda apkalti balkono. Girtas svečias užrakino iš vidaus buto duris, paslėpė jų raktus ir išsitraukė degtinės ir alaus butelius. Ištrūkti iš spąstų merginai pavyko tik po penkių valandų.

Nuomininkė buvo priversta vykdyti įvairias šeimininkės sūnaus komandas: gerti su juo, nusirengti, vėliau - nusikramtyti nagus, kad svečio nesubraižytų. Galiausiai, pasiėmęs peilį, šis ėmė vedžioti juo per apmirusios iš baimės aukos kūną, surištą kompiuterio laidais. Vėliau ėmė ją liesti rankomis. Prikišęs peilį prie kaklo, svečias grasino supjaustyti savo auką gabaliukais ir po to siuntinėti po vieną merginos motinai.

Svečiui išsirengus į parduotuvę pirkti alkoholio, merginai pavyko pavyko pabėgti. Tada šis grįžo į merginos nuomojamą butą, užsirakino ir ilgai neįsileido policijos pareigūnų, grasindamas susprogdinti daugiabutį.

Pasodintas į teisiamųjų suolą, S.Kaplinas savo kaltės nepripažino. Tuo, kad teisiamojo biografija – be priekaištų, buvo motyvuojamas ir L.Kymantienės sprendimas skirti jam tik areštą. Nukentėjusioji prašė 25 tūkst. litų moralinio atlygio, tačiau jai priteista 5 tūkst. litų, nes S.Kaplinas yra bedarbis ir neturi jokio turto.


Šiame straipsnyje: prievartavimasprievarta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
ABSURDAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!Lietuva didvyriu zeme.........................

truxta zodziu

truxta zodziu portretas
tokia bausme uz sitoki nusikaltima tikru tikriausias pasityciojimas! va tau ir teisine valstybe.

Alfa

Alfa portretas
Teiseja Liuba, jis Kaplanas ??
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių