Tautų draugystė ir bendradarbiavimas abipusiai naudingi („Metų kaunietės“ rinkimai)

  • Teksto dydis:

"Dabartinė mano veikla kilo iš daugybės apmąstymų apie praeitį. Supratau, kad tik tada, kai tautos bendrauja, draugauja, bendradarbiauja, galima pasiekti geresnę ateitį", – kalbėjo penktoji "Metų kaunietės" finalo dalyvė. 

01 Bella Shirin – Kaune gimusi ir čia grįžusi gyventi menininkė, kurios tėvai per stebuklą išgyveno koncentracijos stovykloje, teigia, kad jos tikslas – pažadinti turtingą Kauno daugiakultūrę atmintį.

Veikli moteris pasakojo rinkimuose sutikusi dalyvauti, nes šie suteikė platformą sklisti jos idėjoms, vienijančioms tautas, keliančioms Kauną, suteikiančioms gyventojams dar daugiau pasitikėjimo savimi.

"Man reikia veiksmo. Man svarbi mano veikla, artinanti tautas. O šie rinkimai, pasirodo, irgi turi tokį poveikį. Nustebau, kad mano kandidatūros palaikymas šiuose rinkimuose tapo tarptautinis. Balsuojama ir iš Izraelio, ir Japonijoje", – sakė B.Shirin.

Ji dar kartą pabrėžė Kauno svarbą jos gyvenime ir siekį kuo daugiau nuveikti šio miesto ir jo gyventojų labui. B.Shirin Kauną lygino su miegančiąja gražuole, kurią, kaip tikimasi, dar labiau pabudins Europos kultūros sostinės renginiai.

"Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" projekto viena ambasadorių į Kauną grįžo po tėvo mirties, atgavo Lietuvos pilietybę ir įsitraukė į visuomeninę veiklą. Vėliau pradėjo dalytis savo šeimos istorija, nes teigė jaučianti skolą Kaunui, Lietuvai ir dėl to yra pasiryžusi keisti Lietuvos įvaizdį pasaulyje.

"Yra nemažai žmonių, kurie juodina Lietuvą, bet mano tėvai visada pabrėždavo, kad daug žmonių čia jiems padėjo, gelbėjo. Pasauliui taip pat noriu parodyti ir dabartinę Lietuvą bei artinti abi lietuvių ir žydų tautas, būti tiltu tarp jų", – pasakojo moteris.

Paklausta, kokie pasiekimai ją labiausiai džiugina, moteris tvirtino, kad ji niekada nebūna patenkinta savimi. Atlaidi kitiems, bet iš savęs reikalauja labai daug. Tai ji aiškino tuo, kad nors buvo išvežta, bet visuomet jautė pilietinę atsakomybę, pareigą, ką nors nuveikti vardan Lietuvos. "Tiek metų čia nebuvusi, turiu nuveikti kuo daugiau. Tam man reikia gyventi ne iki 100, o iki 120 metų", – skaičiavo moteris ir užsiminė apie įvairius tarptautinius ir ne tik meno, inovacijų, bet ir sveikatos, švietimo, ugdymo sričių projektus.

"Tiek metų būdama toli likau kauniete ir ja būsiu, kol protas veiks ir akys matys. Kauniete esu, būsiu ir širdimi, ir veikla", –  sakė B.Shirin.


BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite bei užpildykite lapelį ir siųskite adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296, Kaunas;

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g.18, Kaunas.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKN XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1 euras.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.


"Metų kaunietės" apdovanojimo iškilmės vyks kovo 8 d. Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Bilietus į šį renginį, kuriame koncertuos Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai: Andrius Apšega, Tadas Girininkas, Ramūnas Urbietis, Žanas Voronovas, aktorius Dainius Bervingis, svečiai - Paulius Bagdonavičius, Martynas Kavaliauskas ir kiti, galite įsigyti čia.




NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kam mums ta žydė,o gal mes norim tautų draugystę plėtot su kitais tautinės bendrijos atstovais?Sena,negraži žydė kaip ji gali būti metų kauniete?Kaip ji pateko į sarašą?Kas ją remia?Ar tik ne Simonas Kairys?

Nadia

Nadia portretas
Ką čia kalbat? Dirbu tautinėj bendrijoj daug metų ir tautų draugystę kuriam jau seniai Kaune. Kad šitos moters net nesam matę ar sutikę. Kam tas spektaklis. Neįžeidinėkit tų, kurie čia dirba daug metų. Negražu.

Varge

Varge portretas
Varge varge. Jei manote, kad nešdami tuos lapukus ir nupirkdami metų kaunietės titulą sukursite tautų draugystę Kaune, tai labai klystate. Arba jums ta tautų draugystė visai nerūpi, netgi priešingai, tik save pasireklamuot. Nemanykit, kad čia visi nieko nesupranta ir nepastebi. KEKSininkai jūs...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių