Taurakiemio seniūnijoje – naujas kelias ir gaisrinė

  • Teksto dydis:

Penktadienį Taurakiemio seniūnijoje (Kauno r.) įvyko dviguba šventė: oficialiai atidarytas išasfaltuotas kelias Margininkai – Piliuona ir pašventintas naujas gaisrinės pastatas.

Margininkų kelias driekiasi per apgyvendintas teritorijas, juo žmonės važiuoja į Švč. Marijos Škaplierinės bažnyčią, Audriaus Banionio įmonę, kurioje dirba daugiau kaip 100 žmonių. Kauno r. savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis sakė, kad žvyrkelis buvo naudojamas intensyviai, todėl nuo dulkių kenčiantys vietos gyventojai jau seniai prašė jį išasfaltuoti.

Direktoriui pritarė ir Taurakiemio seniūnė Danutė Glinskienė: „Žmonės vasarą negalėjo nei langų atsidaryti, nei auginti daržovių – viskas skendo dulkėse.“

Bendrovė „Kauno tiltai“ Lietuvos automobilių kelių direkcijos užsakymu kelią Margininkai –Piliuona rekonstravo etapais. Jo ilgis – 4,24 km. Asfaltu džiaugiasi ir Dobilijos kaimo gyventojai, nes kelias kerta ir šią vietovę.

Tądien įkurtuves šventė ir ugniagesiai, kurių komanda iš Margininkų persikėlė į rekonstruotą pastatą Piliuonoje.

„Margininkų ugniagesių komandos patalpos ir darbo sąlygos buvo prastos ir neatitiko elementarių reikalavimų,“ - prisiminė Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos vadovas Rytis Velžys.

Pastato Piliuonoje remonto darbus, kuriems buvo skirta 98 tūkst. eurų, pavyko atlikti vykdant „Interreg“ projektą „Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimas, plėtojant savanorystę priešgaisrinės saugos srityje“.

Piliuonos komandą sudaro 5 darbuotojai ir 5 savanoriai ugniagesiai. Pilietiškumo pavyzdį vietos bendruomenei rodo ir seniūnė D. Glinskienė: jos paraginti komandą papildė keturi savanoriai, pati seniūnė taip pat aktyviai padeda vykdyti prevencinę veiklą.

Taurakiemio seniūnijos gyventojai ateinantį rudenį turėtų švęsti dar vienas įkurtuves – Savivaldybė pa



NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
D.GRYBĘ - MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

Janina

Janina portretas
Gera gyventi Taurakiemio seniūnijoje, graži aplinka, viskas tvarkoma, darbšti seniūnijos komanda, su seniūne priešakyje, ir ūkininku Audriumi Banioniu, sėkmės jiems, dar pasirupinkite gimnazija, o tikintieji nori vel tureti koplyčią.

juozas

juozas portretas
Kokia pagarba? Uz ka juos gerbti? Isnaudotojus ir jiems atstovaujancius zmones? Na ir kvaili gi zmones....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių