Tarptautinių varžybų „Girstutyje“ nebus?

Kauno miesto savivaldybės ekskursija po rekonstruojamą „Girstutį“ didelio populiarumo nesulaukė, o kai kurie atėję žmonės stebėjosi projektiniais sprendimais.

Į antradienį surengtą pasivaikščiojimą po rekonstruojamą sporto ir pramogų kompleksą „Girstutis“ susirinko dešimties žmonių būrys, taip pat žurnalistai, savivaldybės atstovai. Į ekskursiją dalyviai pradėti registruoti liepos pabaigoje, po plaukikės Rūtos Meilutytės pergalės Londono olimpiadoje.

Statinio darbų vadovas Darius Meškuotis teigė, kad jau išbetonuota pagrindinio baseino vonia ir pramoginės zonos mažesnieji baseinai. „Dabar juos reikia iškloti plytelėmis, atlikti kitus vidaus apdailos darbus“, – sakė vadovas.

Ekskursijos dalyviams pasidomėjus, kada bus baigti visi darbai, bendrovės „Kamesta“ techninis Edvardas Štuopis tiesiai neatsakė: „Kai bus priimtas valstybės darbų priėmimo aktas“.

Paskui jis visgi paaiškino, kad darbus įmonė ketina baigti iki gruodžio pabaigos. Anksčiau savivaldybė skelbė, kad rangovui nustatytas darbų terminas – lapkričio 1 diena.

Sporto zonoje veiks 50 metrų ilgio ir 8 takelių baseinas, pramogų zonoje bus sportininkų apšilimo baseinas, pirtys su šalto vandens baseinėliu, sukūrinės vonios, pramoginis baseinas, kuriame bus įrengtos čiuožyklos.

„Labai mėgstu plaukioti. Tris kartus per savaitę lankausi Dainavos baseine. Dar neteko plaukioti 50 metrų ilgio baseine, todėl labai laukiu jo atidarymo“, – kalbėjo ekskursijos dalyvis kaunietis Algirdas Raudavičius.

Jis sakė nustebęs, jog prie baseino nėra tribūnų, tik nedidelė erdvė žiūrovams baseino gale ir eilė balkone. Iš viso stebėti plaukikus galės 180 žmonių. „Vadinasi, tarptautinių varžybų čia nebus“, – pastebėjo vyras.

Tarptautines varžybas leidžiama rengti ten, kur užtikrinama bent 2,5 tūkst. vietų žiūrovams. Taip pat šiuolaikiniuose sporto baseinuose jau turi būti 10 takų. Kai kurie ekskursijos dalyviai stebėjosi, kad tai nenumatyta iš anksto.

„Išleidžiama daug milijonų, o vis tiek nepadaroma iki galo gerai. Vietoj to, kad būtų numatyta daugiau vietos žiūrovams prie sportinio baseino, įrengiamas balkonas žiūrovams pramogų zonoje, lyg kas nors iš viršaus stebės sūkurines vonias“, – stebėjosi nenorėjęs sakyti savo pavardės vyras, kuris atėjo su plaukimą lankančiu paaugliu sūnumi.

„Girstučio“ pramogų zonoje Kauno valdžia planuoja leisti tvarkytis koncesininkui, o didįjį baseiną atiduoti Kauno plaukimo mokyklai.

Iki rugsėjo 21 dienos laukiama koncesijos konkurso pasiūlymų. Prieš tai 2009 ir 2010 surengti konkursai nepavyko. „Dabar patvirtinome labai palankias sąlygas koncesininkui“, – tvirtino Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kauno taryba šią vasarą nusprendė leisti koncesininkui parduoti sporto ir pramogų komplekso pavadinimą, investuoti ne 2,19 mln. litų, kaip reikalauta anksčiau, bet 1 mln. litų.

„Girstučio“ rekonstrukcijos planas parengtas dar 2007 metų rudenį. Projektas kainuos 21 mln. litų. Iš jų valstybė skyrė 9 mln., ES – 5 mln. litų, o likę pinigai – savivaldybės ir privačios lėšos.


Šiame straipsnyje: GirstutisKauno valdžia

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vardas

Vardas portretas
Vėl viskas blogai... Tai vietų per mažai, tai takų per mažai. Čia gi rekonstruojamas senas baseinas senose patalpose, tai yra, išnaudojamos esamos erdvės - tai kur tas vietas sukišti? Kur tuos 10 takų padaryti? Išgriauti laikančiąsias konstrukcijas ar visą pastatą nugriauti reikėjo ir paskui 20 metų statyti? O 10 takų olimpiniai baseinai ir UK ne ant kiekvieno kampo yra.

nuomone

nuomone portretas
GĖDA užsakovams ir architektui (eilinį kartą), kurie neišanalizavo reikalavimų, nenumatė reikiamo kiekio tribūnų. Geriau būtų padarę normalų tarptautinius reikalavimus atitinkantį baseiną arba grynai tik pramogų vandens parką. O dabar ŠŪDAS

aaa

aaa portretas
matyt projektavo sporto įmantrybių neišmanantys architektai ...
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių