Tarp pretendentų į kultūros premijas – R.Rakauskas ir A.Patackas

Kauno miesto savivaldybė ketvirtadienį posėdyje svarstys, kam skirti kultūros ir meno premijas bei stipendijas. Jas numatoma skirti ir fotografui Romualdui Rakauskui, rašytojui Kęstučiui Navakui, signatarui Algirdui Patackui.

R.Rakauskas minimas tarp trijų pretendentų į 10 tūkst. litų siekiančias savivaldybės kultūros ir meno premijas.

Šias premijas taip pat numatoma skirti režisieriui, Kauno kamerinio teatro įkūrėjui Stanislovui Rubinovui, tekstilininkei Zinaidai Irutei Dargienei ir Kovo 11-sios Akto signatarui A.Patackui.

Dar septyniolikai asmenų Kauno valdžia ketina skirti 1 tūkst. litų per mėnesį siekiančias stipendijas.

Keturiems mėnesiams stipendiją norima suteikti menininkėms Jovitai Aukštikalnytei-Varkulevičienei, Mildai Gailiūtei, Jolantai Galdikaitei ir Židrijai Janušaitei, skulptoriui Donatui Dovidavičiui, tekstilininkėms Linai Jonikei ir Monikai Žaltauskaitei Grašienei, fotografui Robertui Kaniui, pianistei Virginijai Unguraitytei.

Penkis mėnesius stipendiją ketinama mokėti rašytojams Kęstučiui Navakui ir Stanislovui Abromavičiui, poetei, aktorei ir dramaturgei Daivai Čepauskaitei, menininkei Agnei Jonkutei, žurnalistei Agnei Kairiūnaitei, fotografui Mindaugui Kavaliauskui.

Šešis mėnesius stipendiją turėtų gauti poetė Zita Vokietaitienė, aštuonis – keramikė Aldona Keturakienė.

2011 metais miesto savivaldybės kultūros ir meno premijos buvo skirtos penkiems kultūros veikėjams: tapytojui Osvaldui Jablonskiui, poetui Donaldui Kajokui, fotomenininkui Romualdui Požerskiui, skulptoriui Leonorui Vytautui Striogai ir menotyrininkei Virginijai Vitkienei.

Tūkstančio litų stipendijos pernai skirtos 21 asmeniui.

Kultūros ir meno premijos bei stipendijos Kauno mieste teikiamos nuo 2007 metų, siekiant įvertinti talentingiausius miesto menininkus, savo darbais garsinančius Kauno vardą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
manau reikia duot Patacko broliui..bent turiningai išleistų tą premiją..ir balių komisijai tai gal užtaisytų...?

D.P

D.P portretas
Gintaras Patackas tikrai vertas stipendijos...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių