Tarp geriausiųjų – ir „Kauno dienos“ žurnalistė

  • Teksto dydis:

ES investicijų efektyvumą Lietuvoje pernai tyrinėję žurnalistai ir redaktoriai bei komentatoriai už savo išskirtinius straipsnius, laidas ar komentarus apdovanoti iškilmingame renginyje M.Mažvydo bibliotekoje.

Tarp geriausiųjų ir "Kauno dienos" žurnalistė Edita Radzevičiūtė. Ji – už rašinį apie Lietuvos darbo biržoje švaistomus ES milijonus.

"Tai pirmasis mano apdovanojimas, tad jausmas labai įdomus. Kai sužinojau, kad nurungiau kitus, šypsojausi net kelias dienas. Toks įvertinimas ne tik motyvuoja, bet ir skatina toliau tobulėti. Norėčiau padėkoti redakcijai už tai, kad pasitiki mano jėgomis ir patiki man tokias temas", – sakė E.Radzevičiūtė.

Šio konkurso tikslas – skatinti žurnalistus ir tinklaraštininkus įsitraukti į ES struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje panaudojimo efektyvumo analizę, skatinti diskusijas apie ES lėšomis įgyvendinamus socialinius ir ekonominius pokyčius, planuojamus bei vykdomus projektus, jų eigą ir naudą regionui, bendruomenei, gyventojui.

Edita Radzevičiūtė ir bendrovės „Diena Media News“ direktorius Tadas Širvinskas.

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Finansų ministerijos inicijuotame kūrybiniame konkurse "Europos Sąjungos investicijų efektyvumas Lietuvos ekonomikai ir visuomenei" varžėsi bemaž 140 įvairių spaudos, radijo, televizijos ir internete skelbtų darbų. Tačiau piniginiais prizais po 1 tūkst. eurų, diplomais ir autorinėmis skulptūromis apdovanoti tik dešimt laureatų.

Kai sužinojau, kad nurungiau kitus, šypsojausi net kelias dienas. Toks įvertinimas ne tik motyvuoja, bet ir skatina toliau tobulėti.

"Europos Sąjungos ateitį mes kuriame patys, o milžiniškos investicijos mūsų šalies žmonėms ir ekonomikai turi padėti kurti bendrą gerovę. Rasti geriausius sprendimus, kur turėtų būti investuojami pinigai, nelengva. Analizuoti ir vertinti jau padarytas investicijas ar tik planuojamus didelius darbus reikia daug kantrybės, žinių ir profesionalumo. Todėl šiandien galime džiaugtis, kad geriausieji žurnalistikos profesionalai tyrinėja šią sritį ir mes bent simboliškai galime jiems padėkoti už šį darbą", – sakė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Nominantus vertino aštuonių žiniasklaidos ekspertų komisija, kurioje dirbo Aurelija Arlauskienė, Vilija Butkuvienė, Ginas Dabašinskas, Brigita Sabaliauskaitė, Jolanta Mažylė, Virginija Motiejūnienė, Rytas Staselis (komisijos pirmininkas), Aistė Žilinskienė.

Geriausieji darbai ir autoriai buvo atrinkti vadovaujantis keturiais kriterijais: turinio aktualumas auditorijai, objektyvumas, kūrybiškumas, informacijos šaltinių įvairovė ir originalumas. Toks pat konkursas planuojamas ir ateityje.

Konkurso laureatai

Metų diskusija televizijoje – Živilė Kropaitė (LRT);

Metų reportažas televizijoje – Kristina Karlonė (Lietuvos ryto televizija);

Metų reportažas spaudoje ar interneto žiniasklaidoje – Vilma Jakubauskaitė-Kasperavičienė ("Lietuvos žinios") ir Edita Radzevičiūtė ("Kauno diena");

Metų tyrimas – Šarūnas Černiauskas ir Birutė Davidonytė (15min.lt), taip pat Vilma Danauskienė (delfi.lt);

Metų žurnalistas (ES investicijų tema profesionaliausiai dirbantis žurnalistas) – Ernestas Naprys (15min.lt) ir Dalius Simėnas ("Verslo žinios" ir vz.lt);

Metų redakcija (išskirtinį dėmesį ir profesionalumą temai skyrusi redakcija) – vyriausiasis redaktorius Rolandas Barysas ("Verslo žinios");

Metų komentaras – Rimvydas Valatka (delfi.lt).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
šaunuolė EDITA!

:)

:) portretas
Čia kaip to G - taško Vilniaus reklama...:))))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių