Tarnybinis romanas Kauno valdžios olimpe

Likimas. Taip jųdviejų pažintį vadina Kauno vicemeras Simonas Kairys ir jo mylimoji Deimantė Liubinaitė. Tiesa, aklai lemtimi nepasikliauja ir savo santykių pilį stato patys: pasitikėjimu, atvirumu ir dvigubomis ledų porcijomis.

Pakeitė laiko suvokimą

Besibaigiant savaitei, o dienai persiritus į antrą pusę su Kauno vicemeru S.Kairiu susitikome ne jo darbo kabinete – plačiai besišypsodamas žinomas politikas mums atvėrė savo namų duris Romainiuose.

Apšviestas saulės spindulių, svetainėje šmėstelėjo mylimosios Deimantės siluetas. Tikėjomės, kad švelniai apsivijusi apie Simono liemenį jauna moteris mus pakvies vidun, tačiau tolesnė įvykių eiga priminė sceną iš smagios komedijos – išvaizdi brunetė šoko į lauką paskui penkių mėnesių mitelšnaucerio veislės kalytę Pamelą, kurią sugundė plyšys tarp atvirų durų. Įkandin joms abiem pasileido ir pats Simonas.

"Kavos ar arbatos? – grąžinusi pabėgėlę atgal į šiltus namus, cukruotomis vyšniomis puoštus keksiukus ant stalo tupdė ir į laikrodį nevalingai dirsčiojo namų šeimininkė. – Būtumėte užsukę šeštadienį arba sekmadienį, pavaišinčiau pačios keptu šokoladiniu pyragu. Šiandien, deja, pritrūkau laiko. Juolab kad netrukus važiuosime pas Simono tėvus."

Anksčiau ignoravęs pašėlusiai besisukančias laikrodžio rodykles, dabar į jas vis dažniau dirsteli ir Simonas. 32-ejų politikas neslėpė, kad laiko matus pakeitė ne žiemą sutrumpėjusi diena, o mylima moteris pašonėje. Tarsi norėdamas patvirtinti ištartus žodžius, vyras tiesė ranką apkabinti kairėje įsitaisiusią Deimantę, tačiau greitesnė tąkart buvo Pamela. Lyžtelėjusi delną, savo plaukuotą snukutį įtaisė jam ant kelių.

"Taip ir gyvenu su dviem pavydžiomis moterimis. Sutinki, Petrai? – prie lango krebždantį vėžlį, kuris visai nepanašus į savo lėtapėdžius giminaičius, kalbino S.Kairys. – Kodėl Petras? Taip jį pavadino mano mama. Pagal Evangeliją tikrasis Petro vardas buvo Simonas. Petras reiškia uolą, o ji tokia tvirta kaip vėžlio kiautas."

Jausmų nereikėjo tikrinti

Paklausti, kada Amūro strėlės pervėrė jųdviejų širdis, įsimylėjėliai akimirką susimąstė. "Pavasarį. Gražus juk metas", – mintimis įvykių chronologiją bandė dėlioti D.Liubinaitė.

Liberalų sąjūdžio narys jos dėmesį esą patraukė viename savivaldybės tarybos rinkimų kampanijos renginyje, kuriame po patirtos Achilo sausgyslės traumos Simonas pasirodė šlubuojantis. Jauna moteris neslėpė, kad jau tada žvelgdama į jo akis pajuto deja vu jausmą, tarsi jiedu matėsi gerokai anksčiau. Ne, ne televizijos laidose, kuriose jaunas politikas kartkartėmis dalyvaudavo, ir ne laikraščių puslapiuose, kuriuos darbe vartydavo viešosios komunikacijos specialistė.

"Mokėmės tame pačiame universitete. Greičiausiai ne kartą vienas su kitu prasilenkėme", – S.Kairys neslėpė, kad jaunos moters žvilgsnio magija jį nuginklavo ne alma mater koridoriuose. Į įspūdingą tamsiaplaukę politikas dėmesį atkreipė kasmečio tarptautinio festivalio "Poezijos pavasaris" uždarymo metu. Pamatęs atokiau nuo besiskirstančių svečių stovinčią Deimantę, tąkart vyras pasiteiravo, kaip jai sekasi, o sulaukęs atsakymo palinkėjo gražaus savaitgalio. Netrukus jaunų žmonių santykiai įgavo pagreitį.

"Jokių eiliuotų žinučių, saldžių staigmenų ir kitų banalybių, – į klausimą, kas pirmas ir kaip rodė dėmesį, atsakė D.Liubinaitė. – Atrodė, kad esame pažįstami dešimt ar net daugiau metų, todėl išvengėme tokių temų: kokia muzika tau patinka ar ką valgai pusryčiams. Viskas dėliojosi labai natūraliai. Likimas."

Virtualiai įformino santykius

Tikslios pažinties dienos įsimylėjėliai nepamena, tačiau socialiniame tinkle "Facebook" jųdviejų draugystės pradžią skelbia balandžio 26-oji.

Oficialiu įrašu virtualioje erdvėje vicemeras ir Kauno miesto savivaldybėje viešųjų ryšių specialiste dirbanti Deimantė taip norėjo užbėgti už akių paskalų nešiotojams ir šviesos greičiu sklindančioms kalboms.

"Normalu, kad du jauni žmonės susipažinę tęsia draugystę. Vis dėlto mano pareigos sudaro šiokių tokių nepatogumų, todėl norėjau formalizuoti mūsų santykius, kad nebūtų papildomų klausimų", – ramiai kalbėjo vicemeras. Tiesa, kitą dieną po to, kai socialiniame tinkle paskelbė apie pasikeitusį statusą, Deimantė rami nesijautė – eidama savivaldybės koridoriais akimis stebėjo kiekvieno praeinančiojo reakciją.

"Dar po kelių dienų sulaukiau kolegų sveikinimų", – palengvėjimą prisiminė jauna moteris.

Nepaisant viešo santykių įforminimo, vaikščioti susikibusi rankomis pora neturėjo kada, todėl kur kas dažniau nei su Simonu prie pietų stalo Deimantė sėsdavo lydima kolegių.

"Laiko bendriems pietums nerandame ir dabar. Laukiame, kol atšils orai, tada galėsime susitikti pusiaukelėje", – prasitarė jauna moteris, nuo praėjusių metų lapkričio pakeitusi darbovietę. Dabar ji – nebe miesto savivaldybės, o Lietuvos sveikatos mokslų universiteto viešųjų ryšių atstovė.

Ledų nebus per daug

Pasikeitusi darbo vieta – ne kliūtis poros santykiams. Iš Romainių į miesto centrą jiedu važiuoja vienu automobiliu. Tik atgal į namus ne visuomet pavyksta grįžti drauge.

"Todėl ir žvilgčioju į laikrodį – noriu pas Deimantę. Anksčiau taip nesielgiau", – vyriškai tvirtą politiko veidą tirpdė mylimosios žvilgsnis iš pašonės.

Belaukdama, kol slenkstį peržengs Simonas, Deimantė neguli sukėlusi kojų ant sofos su madų, kurioms ji neabejinga, žurnalu. Po darbų  24-erių moteris kartu su augintiniu tekina lekia į dresūros mokyklą, o tada į virtuvę prie kaitlentės.

"Mėgstu palepinti savo vyrą. Visuomet, kai tik galiu, papuošiu stalą ir laukiu su garuojančiu maistu", – apie savo moteriškų ginklų arsenalą, kuriame, be šypsenos ir skvarbaus žvilgsnio, vietos yra ir puodams su šaukštais, prasitarė pašnekovė.

Mėgstu palepinti savo vyrą. Visuomet, kai tik galiu, papuošiu stalą ir laukiu su garuojančiu maistu.

Pasiskirstę darbus gamina jiedu ir kartu. Dažniausiai – savaitgaliais. Tuomet ant stalo keliauja kepta antis arba žuvis. Vienas paskutiniųjų bendraautorių kulinarinių šedevrų – pagal Jamie Olivierio receptą kepta lašiša su ypatinga bulvių ir morkų piurė.

Savo išrinktąją lepina ir Simonas. Tiesa, gyvenimo moterį jis apipila ne gėlių žiedais ar pliušiniais meškiukais, o ledais.

"Kaskart grįždamas iš krepšinio treniruotės Simonas atveža po dvi porcijas ledų. Prašau, kad liautųsi, bet jis žino mano silpnybę ir toliau neša", – su priekaištu į pečiais gūžčiojantį Simoną dirstelėjo smaližė.

Galvoje – skolos raštelis

Kuo Deimantė ir Simonas gyvena dabar? Vienas kitu. Atremtos į sieną stygas ilsina akustinė ir elektrinė politiko gitaros – vyro pirštai kur kas dažniau nei jas liečia mylimosios plaukus.

Skambučių su priekaištais, esą visai neskiria laiko, pastaruoju metu iš bičiulių sulaukia ir Deimantė. Kiek susigėdusi ir nuleidusi akis moteris prasitarė geriausią draugę, kuri gyvena tame pačiame mieste, mačiusi daugiau nei prieš du mėnesius.

"Turiu mintyse skolos raštelį, kuriame įtrauktas ne vienas vardas", – S.Kairys pripažino, kad bičiuliams laiko visai nebeliko. – Pažadu pasitaisyti. Tiesą pasakius, po truputį jau reabilituojuosi. Kelis iš minėtojo sąrašo jau ir į namus pasikviečiau. Turbūt po straipsnio bus ir daugiau norinčiųjų užeiti."

Kartu jiedu žaidžia lauko tenisą, kartu mina dviračių pedalus, kartu vedžioja nutrūktgalvę Pamelą ir neįsivaizduoja, kad tarp jųdviejų galėtų įsiterpti kas kitas.

"Retsykiais, maždaug kartą per dvi savaites, tarp mūsų įsiterpia Deimantės serialas "Širdele mano". Vos tik išgirdęs jo muziką, einu kitur", – nusijuokė S.Kairys. Tiesa, toli vicemeras nepabėga – kol moteris miegamajame žiūri turkų dramą, jis įsitaiso svetainėje su pultu rankoje ir dalyvauja virtualiose "Formulės" varžybose.

"Džiaugiuosi, kad automobilių sportas įtraukė ir Deimantę. Dabar jai "Formulė" – ne tik 300 km/val. greičiu lekiančios mašinos, – gerų žodžių draugei negailėjo vyras. – Deimantė – stipri moteris. Su ja galiu pasitarti, išgirsti jos svarią nuomonę įvairiais klausimais."

Atsakydama D.Liubinaitė komplimentais apipylė savo mylimąjį, o jųdviejų harmoningus santykius parėmė viena visai neseniai literatūroje atrasta tiesa.

Sėkmingas tandemas

"Skaičiau, kad politiko ir viešųjų ryšių atstovės tandemas yra labai sėkmingas", – puikiai besiklostančiais santykiais ir laukiančia gražia ateitimi nė kiek neabejojo moteris.

Ar niekada neteko sudvejoti širdies pasirinkimu? Nespėję išgirsti klausimo pabaigos, kone vienbalsiai jiedu atsakė neiginiu, o jį iliustravo palapine ant jūros kranto, kurioje galėtų gyventi dviese.

Su Deimantės pasirodymu mano gyvenime daug kas pasikeitė.

"Su Deimantės pasirodymu mano gyvenime daug kas pasikeitė. Dabar neretai galiu net pagalvot apie galimybę pasielgti "out of the box", t.y. – nestandartiškai. Tiesa, bent šiuo metu taip nesielgsiu, nes jaučiuosi atsakingas prieš žmones, kurie mane rinko, kurie manimi pasitikėjo. Juolab kad tai, ką darau, man patinka, tai mano gyvenimas", – dirstelėjęs į Deimantę Simonas neatmetė galimybės kada nors sparnus išskleisti plačiau. Juolab kad ir antrosios pusės užmojai kur kas didesni nei darbas nuo 8 val. ryto iki 17 val. vakaro.

"Turiu ambicijų užimti vadovaujamąsias pareigas. Manau, man tai gerai sektųsi, – pasitikėjimu trykštančios moters veidas netrukus sušvelnėjo. – Turiu ir kitų planų. Taip, turiu galvoje vaikus. Su Simonu nekalbėjome, kiek ir kokios lyties norėtume. Retsykiais tik pasvarstome, kokie jie būtų. Tokie pat nenustygstantys kaip mes ir Pamela?"



NAUJAUSI KOMENTARAI

toks jaunas

toks jaunas portretas
o pilvas kaip nėsčios moters.Gėda,kad vyras taip apsileides,o dar užimantis tokią vietą.Bent jau tris kartus į savaitę pavaiksčiotų į sporto salę.

:D

:D portretas
Kiek jam 32, eina sau koks senis atrodo, o jo bobšė, dar baisesnė.

Pilietis

Pilietis portretas
Iš kokių pinigų toks jaunas žmogus turi nuosavą namą? Manau turėtų patikrinti tam tikros tarnybos,pajamas,išlaidas ,kiek sumokėtą mokesčių valstybei.Kur dirbo ir kiek uždirbo šis jaunas,32 metų žmogus.
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių