Tarėsi, kaip apsaugoti bažnyčias nuo gaisrų

  • Teksto dydis:

Bažnytinio paveldo saugojimas, maldos namų apsauga nuo gaisrų, bendri renginiai – tai temos, kurias Raudondvario dvaro oranžerijoje aptarė Kauno rajono savivaldybės vadovai ir kunigai.

Bažnytinio paveldo saugojimas, maldos namų apsauga nuo gaisrų, bendri renginiai – tai temos, kurias Raudondvario dvaro oranžerijoje aptarė Kauno rajono savivaldybės vadovai ir kunigai.

Į rajono mero Valerijaus Makūno iniciatyva pirmadienį surengtą susitikimą atvyko 15 įvairioms parapijoms atstovaujančių dvasininkų. „Turime bendrų tikslų – norime, kad mūsų krašto žmonės būtų laimingesni, saugesni, kad mažiau vyktų nelaimių, stiprėtų bendruomenės“, – kalbėjo meras, dėkodamas kunigams už jų kasdienį darbą.

V. Makūnas pasidžiaugė, kad sparčiai vyksta sudegusios Paštuvos bažnyčios atstatymo darbai. Tikintiesiems pristatyti ir naujosios Kulautuvos bažnyčios projektai.
Meras priminė apie Kauno rajono savivaldybės įsteigtą Bažnyčių rėmimo fondą, tačiau apgailestavo, kad jo lėšų pakanka tik būtiniausioms reikmėms.

Šiemet iš šio fondo daugiausia teko Lapių Šv. Jono krikštytojo bažnyčios šventoriaus geologiniams tyrimams. Problema sena: šventoriaus šlaitas slenka, o bažnyčios sienos skilinėja.

Dažni gaisrai verčia dvasininkus rūpintis ir priešgaisrine apsaugos sistema. V. Makūnas kalbėjo apie galimybę savivaldybei prisidėti prie šios programos, kartu paskatino dvasininkus ieškoti rėmėjų.

Margininkų klebonas Virginijus Gražulevičius džiaugėsi atnaujinta Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčia. Šiuos maldos namus padėjo suremontuoti ūkininkas Audrius Banionis ir verslininkas Justinas Rimas. Jie įrengė ir priešgaisrinę apsaugos sistemą.

Vandžiogalos Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Skaidrius Kandratavičius pasakojo, kad pagaliau pajudėjo šventoriaus tvoros remonto darbai – viena dalis jau sutvarkyta.

Raudondvario Šv.Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčios klebonas dekanas Augustinas Paulauskas pastebėjo, kad svarbu saugoti ne tik bažnytinį, bet ir kitą paveldą. Šiemet Savivaldybės iniciatyva Raudondvario kapinėse buvo atnaujintas Raudondvariui ir visai Lietuvai daug nusipelniusio italų architekto Cezario Anikinio paminklas, o šalia buvusio senojo tilto per Nevėžį pastatytas monumentas čia žuvusiam Lietuvos laisvės armijos vadui Kaziui Veverskiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taskutis

Taskutis portretas
Rinkimai artėja - Makūnas dažnėja

parapijietė

parapijietė portretas
prieš rinkimus meras ir kunigus bei bažnyčią atsiminė. Kaip gražu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių