Technologijų ir verslumo renginys „#SWITCH!“ renkasi Kauną

Didžiausias Baltijos šalyse technologijų ir verslumo renginys "#SWITCH2017!" keliasi į Kauną. Tikimasi, kad rugsėjo 19 d. į "Žalgirio" areną susirinks apie 100 tūkst. dalyvių ir lankytojų.

"Kodėl Kaunas? Todėl, kad šiuo metu jis yra lyderio, vedančio Lietuvą į priekį, pozicijoje", – paklaustas, kas lėmė naują konferencijos dislokaciją, kalbėjo renginio sumanytojas ir pagrindinis organizatorius, Europos Parlamento narys Antanas Guoga.

Nepaisant pasikeitusios vietos, renginio tikslai lieka tie patys – naujos investicijos į Lietuvą, pažangios idėjos ir pasaulinės technologijos, padėsiančios kurti šiuolaikišką valstybę. Nemažas dėmesys, pasak organizatorių, bus skiriamas vaikams, jaunimui ir su jais dirbantiems pedagogams.

"Šiuo metu galėtume įdarbinti apie 10 tūkst. žmonių, jei tik jie turėtų technologinių žinių. Todėl kviečiame visus nebijoti prisijaukinti technologijas ir su jomis eiti pirmyn", – išbandyti savo jėgas kvietė europarlamentaras. Moksleiviai, išalkę žinių ir nebijantys iššūkių, į konferenciją Kaune bus vežami nemokamais autobusais. Įėjimas į renginį taip pat bus nemokamas.

"Ypač laukiame mergaičių, nes šios yra pašėlusiai geros programuotojos", – su šypsena moksleives ir studentes drąsino A.Guoga.

Tradiciškai konferencija suvienys švietimą, mokslą, technologijas, verslą, jaunimą ir profesionalus. Renginio metu vyks mokymai, kuriuose ekspertai dalinsis patarimais apie reklamą internete, kibernetinį saugumą, finansinį sektorių, logistikos naujoves, atsiskaitymų galimybes ir tendencijas. "#SWITCH2017!" naujovė – mokslo mugė, kurios metu pasirinkimo kryžkelėje esantis jaunimas galės apsispręsti, kokios studijos vilioja labiausiai. Visi norintys savo jėgas galės išbandyti ir technologijų zonoje, kur virš galvų skraidys bepiločiai orlaiviai - dronai.

"Praėjusiais metais pasiekėme didžiausios programavimo pamokos pasaulio Gineso rekordą. Jo dalyviai – 712 mokinių iš visos Lietuvos, kurie suprogramavo Gedimino stulpus. Jei turite minčių, kokį rekordą galima pasiekti Kaune – siūlykite", – įsitraukti į technologinį sambūrį ragino renginio organizatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ra

Ra portretas
Kas finansuoja ?

Programavimas

Programavimas portretas
Jei Lietuva nori išgyventi, programavimo pagrindai jau turėtų mokyklose atsirasti nuo pirmos klasės. Blockchain ateina ir tam reikia ruoštis.

...

... portretas
Cha: ""Ypač laukiame mergaičių, nes šios yra pašėlusiai geros programuotojos", – su šypsena moksleives ir studentes drąsino A.Guoga" - o tau be 'programavimo' jau niekaip?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių