Šventės girtavusiam paaugliui baigėsi reanimacijoje

Naujųjų metų sutiktuvės, kaip ir kasmet, buvo ne tik linksmos, bet ir neblaivios. Gydytojų pagalbos prireikė ne vienam kauniečiui, šventinę naktį padauginusiam alkoholio.

Pavojus gyvybei nebegresia

„Paprastai per parą sulaukiame apie 100–120 pacientų, tačiau Naujųjų naktį jų padaugėjo iki 150. Dauguma jų buvo nemažai išgėrę, prasiskėlę galvas per muštynes“, – pasakojo Kauno klinikų Ryšių su visuomene skyriaus vadovė Milda Dambrauskienė.

Jos teigimu, tai tipinės traumos, nutinkančios per šventes. „Kažkokių ekstremalių atvejų šiemet pavyko išvengti, tačiau naujametę naktį sulaukėme keturių 14–17 metų amžiaus nepilnamečių, kurie pas mus pakliuvo dėl apsinuodijimo alkoholiu“, – sakė klinikų atstovė.

Vienas paauglys buvo paguldytas į Intensyvios terapijos skyrių.

„Šiuo metu paauglys tebegydomas, jo būklė yra pagerėjusi, pavojaus gyvybei nėra. Likę trys jau išleisti gydytis į namus“, – pasakojo M. Dambrauskienė.

Sulaukė girtų benamių

Kauno klinikinės ligoninės Priėmimo skyriaus vedėja Saulutė Ausėnienė sakė, kad dėl apsinuodijimo alkoholiu į priėmimo skyrių Naujųjų metų naktį ir pirmąją 2013 metų dieną iš viso kreipėsi 12 asmenų. Tarp jų nebuvo nė vieno nepilnamečio.

„Tarp alkoholio padauginusių suaugusiųjų, kurie naujametę naktį kreipėsi į ligoninę, daugiausiai buvo asocialūs, nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys žmonės“, – pasakojo skyriaus vedėja.

Anot S. Ausėnienės, šią naujametę naktį apsinuodijusių asmenų skaičius niekuo ypatingai neišsiskyrė nuo ankstesnių metų. Įprastomis dienomis į Priėmimo skyrių atvežama 6–8, kartais 10 ar net daugiau alkoholiu apsinuodijusių asmenų.

Apsinuodijo ir maistu

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnioji gydytoja informavo, kad iškvietimų buvo daug, bet pagalbos prašymų dėl apsinuodijimų alkoholiu ar maistu gausiai nesulaukta.

Anot pamainos vyresniosios gydytojos, naujametinę naktį į medikų rankas pakliuvo vos keli nepilnamečiai, kuriems prireikė pagalbos dėl per daug išgerto alkoholio.

„Jų būklė nebuvo labai sunki“, – teigė gydytoja.

Kauno visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Laima Stragienė teigė, jog dėl apsinuodijimo maistu per šventes į gydymo įstaigas kreipėsi 10 žmonių.

„Tačiau tai negalutiniai skaičiai“, – pabrėžė L. Stragienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių