Švenčių išvakarėse purviną Laisvės alėją žada iškuopti

Šį savaitgalį Laisvės alėjoje šurmuliuos Kazimiero mugė, švęsime Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, tačiau miestas neatrodo šventiškai. Centrinė gatvė tokia nešvari, kad net patiems kauniečiams nesmagu ja vaikščioti.

„Laisvės alėja dar niekada tokia nebuvo. Pernai jau buvo baisu, bet šiemet – tiesiog tragedija. Atrodo, kad gyvename ne XXI amžiuje. Juk tai pagrindinė Kaune gatvė, miesto veidas“, – paskambinusi į redakciją piktinosi centre gyvenanti Lilija Miliauskienė.

Praėjusį šeštadienį, apie 16-18 val. po Laisvės alėją važinėjo traktorius, kuris iš vienos vietos į kitą stumdė užsilikusį sniegą. Lilijos nuomone, bendrovė „Kauno švara“ net nesugebėjo pasirinkti tinkamo laiko tokiems darbams. Juk savaitgalį buvo geras oras, į gatves plūstelėjo daug žmonių su mažais vaikais.

„Suprantu, kad savivaldybė neturi pinigų, bet elementariai švarai reikėtų jų rasti. Dabar alėja atrodo kaip šiukšlynas. Vaikštome po purvyną, vėjas kelia dulkes. Kenčia ir mūsų sveikata. Apie estetinį vaizdą jau nekalbu“, – priekaištų negailėjo kaunietė. – Tegul nors kartą ir meras išeina į Laisvės alėją. Gal jis moka tik karietoje pravažiuoti ir pamojuoti gyventojams ranka?"

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Miliauskienė patikino, kad Laisvės alėja iki Kazimiero mugės bus sutvarkyta.

„Tokia situacija susidarė todėl, kad Laisvės alėjoje buvo pilna sniego. Mūsų biudžetas miesto valymui ir tvarkymui yra mažas. Tam, kad nereikėtų sniego išvežti, nusprendėme išsklaidyti sniegą, kad jis aptirptų, nes buvo šiltos dienos“, – aiškino specialistė.

Nutirpus sniegui, atsiradusias šiukšles ir smėlį, kuris buvo barstomas žiemą, šią savaitę žadama iškuopti.

2012 metams Kauno gatvių valymui iš miesto biudžeto buvo skirta apie 2,2 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mh

mh portretas
netikiu, rinkimai per toli kad kupčinskai eitų šluotom mojuot, o valdyti švaros draugelio per maža valdzios, jį siuncia

nustebus

nustebus portretas
savaitgalį ėjau per senamiestį,Vilniaus gatvėje ant kai kurių stulpų dar tebe Kalėdos,labai nustebau,matyt tikrai nėra kam sutvarkyti...

uzmiestis

uzmiestis portretas
jei ja svest tai tik ne kaune , š**** ne miestas su tokiais vadovais
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių