Sveikuoliams pabodo statyti tarzanišką pirtį

Kelios dešimtys kauniečių šeštadienį drauge maudėsi Nemune. Pūkštelėjimas į ledinį vandenį buvo bilietas į ant kranto stovinčią naujutėlę mobilią pirtelę. Maudymasis upėje po pirties ruonio statuso nesuteikia.

Laikinos, vadinamosios tarzaniškos, pirtelės sveikuoliai šį kartą nestatė. „Išblėso jėgos. Norint pagaminti pirtelę iš polietileno, reikia įdėti labai daug darbo – skaldyti malkas, įkūrenti akmenis trunka 8 valandas“, – pasakojo sveikuolė, „Žolinčių akademijos“  vadovė Danutė Kunčienė.

Komfortiškai pasišildyti ruoniams atsirado galimybė neseniai, kai Panemunės pliaže buvo pastatyta mobili pirtis. „Net atidėjome savaitei savo maudynes, laukdami šios pirties atidarymo, nebevargome su ana pirtimi“, – pridūrė D.Kunčienė. Ji džiaugėsi, kad pirties šeimininkai leido ruoniams pirtimi pasinaudoti nemokamai.

Tradicinėje kasmetinėje grūdinimosi ir sveikatinimo šventėje „Kauno ruoniai“ iš pradžių buvo surengtas žygis po Panemunės šilą. Dalis žmonių žingsniavo su specialiomis šiaurietiško ėjimo lazdomis, kai kurie į starto vietą parnešė sausuolių pirties krosniai. Po to vyko bendra mankšta, galiausiai – maudynės.

„Ruoniai pirmiausia maudosi Nemune, po to eina sušilti į pirtį“, – užbėgo už akių tiems, kurie mano, kad sveikuoliai į šaltą vandenį lenda gerai pasikaitinę garinėje. Užėjimas į pirtį buvo dovanojamas tik tikriems ruoniams. Renginyje buvo galima matyti ir kelių miesto politikų veidus, bet į ruonių titulus jie nepretendavo.

Kas dosnusis pirties šeimininkas, sužinoti pavyko ne iš karto. To paklausus pirties krosnį kūrenančio žmogaus, šis pasiūlė kreiptis į zakristijoną arba skambinti nurodytu numeriu. Paskambinus telefonu, pirties  šeimininkas teigė esąs Lukas Žemaitaitis, propaguojantis sveikuolišką gyvenseną. Jis stebėjosi, kad dėl pirties nuomos kažkas siūlė kreiptis į zakristijoną.

Pasak L.Žemaitaičio, pastatyti mobilią pirtį paskatino analogiškas pavyzdys Lampėdžių pliaže. „Bandome konkuruoti“, – pridūrė pašnekovas. Jis teigė turįs šiai veiklai verslo liudijimą bei licenciją. L.Žemaitaitis sakė bičiuliams padaręs dovaną, kai kurie iš jų atsilygino malkomis.

„Jums patogiau, atvežkite malkų – priimsime ir jus“, – žadėjo L.Žemaitaitis.

Panemunės parapijos klebonas Deimantas Brogys patikino, kad bažnyčia su mobilia pirtimi ant Nemuno kranto jokių sąsajų neturi. „Žmonėms stengiamės padėti dvasioje. Aš tikrai esu už sveiką gyvenseną, bet pats nesu iš tų, kurie liptų į šaltą vandenį“, – juokėsi kunigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
nemalonu ziureti i tuos apnuogintus senjoru kunelius, geriau tokiu nuotrauku nedeti

tomas

tomas portretas
O Kauno klouno nebuvo, net keista....

pirmajam

pirmajam portretas
Tikėkimės Jūs, sulaukęs 60 ir daugiau, atrodysite taip,kaip ponia ryškiai rausvu kostiumėliu :) Kiekvienas amžius savaip gražus, tik reikia tai matyti, ar ne?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių