Svarbi naujiena Kauno klinikų gimdyvėms

  • Teksto dydis:

Pasibaigus porą metų trukusiai Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos renovacijai, medikų komanda pagaliau keliasi iš laikinųjų patalpų atgal į atnaujintas gimdyvių ir nėščiųjų priėmimo patalpas.

“Mūsų medikų komandos darbai pagaliau grįžta į savo vėžes. Ir toliau savo pacientėms teiksime maksimaliai profesionalias medicinines paslaugas, bet jau komfortiškesnėje, patogesnėje ir jaukesnėje aplinkoje”, – džiaugėsi Gimdymo skyriaus vadovas profesorius Mindaugas Kliučinskas.

Nuo šiol moterims, atvykusioms į gimdyvių ir nėščiųjų priėmimą, bus galimybė greičiau suteikti reikalingas medicinines paslaugas:  atlikti pilną diagnostiką ir įvertinti klinikinę situaciją vienoje vietoje, sekti bei stebėti pacientės ir vaisiaus būklę tais atvejais, kai situacija nėra visiškai aiški. Akušerijos korpuse medikų komandos darbas jau vyksta pilnu tempu patogiose renovuotose patalpose ir tik Moterų konsultacijos patalpose remonto darbai dar yra nebaigti, skelbiama Kauno klinikų pranešime.

Pasibaigus Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programos projektui, kurio dėka ir vyko Akušerijos ir ginekologijos bei Neonatalogijos klinikų korpuso renovacija, gimdyvės ir naujagimiai Kauno klinikose gali džiaugtis išskirtinėmis sąlygomis. Gimdymo, pogimdyvinėse palatose buvo pilnai atnaujinta medicininė įranga.

“Turime naujas gimdymo ir funkcines moterims po gimdymo bei naujagimiams skirtas lovas, modernią vaisiaus būklės vertinimo aparatūrą, atsirado ir galimybė naujagimiams neinvaziškai atlikti kai kuriuos svarbius tyrimus, –  pasakojo prof. M. Kliučinskas. – Gimdyvėms Kauno klinikose taip pat suteikiame sąlygas klausytis atpalaiduojančios muzikos, susikurti jaukią atmosferą su artimiausiais šeimos nariais, naudotis dušu. Šiuo metu turime net 21 vienvietę pogimdyvinę palatą vietoj buvusių septynių. Kitais atvejais moterys su naujagimiais guli dvivietėse palatose”. 

Kauno klinikos yra Perinatologijos centras, kur gydomos moterys, esant sudėtingiausiems nėštumą, gimdymą bei vaisiaus ir naujagimio būklę komplikuojantiems atvejams: sprendžiami nėščiųjų Rh izoimunizacijos klausimai, čia gimdo moterys, sergančios cukriniu diabetu, gydomos gimdyvės su preeklampsija, prižiūrimi daugiavaisiai nėštumai, vyresnio amžiaus gimdyvės.

Primenama, kad prasidėjus gimdymui ar nubėgus vaisiaus vandenims, moteris turi kreiptis į gydymo įstaigą, kurioje nori gimdyti, tam nereikia šeimos gydytojo ar kito specialisto siuntimo. Kurioje ligoninėje gimdyti, renkasi pati moteris. Kauno klinikose gali gimdyti visos norinčios moterys. Moterims, kurių nėštumas yra didelės rizikos, kurioms yra didelė tikimybė, kad gimdymas dėl moters ar vaisiaus būklės gali komplikuotis, saugiausia gimdyti Perinatologijos centre. Kasmet Kauno klinikose gimdo per 3000 moterų.


Šiame straipsnyje: Kauno klinikosgimdymasgimdyvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Pamiršot taksą nurodyt, tai kiek reiks į vokelį dėt?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių