Kaunietė laimėjo svajonių kelionę

"Laukia malonūs rūpesčiai – pasiruošimas kelionei", – džiaugiasi laivo vairo karpinių konkursą Klaipėdoje laimėjusi kaunietė Milda Povilaitienė. Gautu prizu – nemokama kelione keltu dviem į Švediją – ji ruošiasi pasinaudoti artimiausiu metu.

"Laukia malonūs rūpesčiai – pasiruošimas kelionei", – džiaugiasi laivo vairo karpinių konkursą Klaipėdoje laimėjusi kaunietė Milda Povilaitienė. Gautu prizu – nemokama kelione keltu dviem į Švediją – ji ruošiasi pasinaudoti artimiausiu metu.

Paragino dukra

"Paprastai jokiuose konkursuose, loterijose nedalyvauju. Dalyvauti šiame sugundė dukros", – šypsosi 33 metų kaunietė. Su dviem dukromis Jūros šventėje buvusi moteris prisiminė, kad dalyvauti dienraščio "Klaipėda" ir bendrovės "DFDS Seaways" konkurse paragino vyresnioji dukra. "Aš gal būčiau pažiūrėjusi ir praėjusi pro tą stendą, bet mergaitės norėjo karpyti. Mano šešiametė Agnė iškarpė vairą ir prie burės prikabino pati, o mažajai, trimetei Ievai, karpyti padėjau aš. Ant karpinio reikėjo užrašyti norimą kelionės kryptį. Agnė užrašė Vokietiją, o aš nuo Ievutės užrašiau Švediją. Dabar sakome, kad šią kelionę laimėjo Ievutė", – džiaugiasi M.Povilaitienė.

Turgaus g. veikusio dienraščio "Klaipėda" stendo populiarumas buvo stulbinamas – daugiau nei 600 šventės dalyvių sukūrė simbolinius laivo vairus ir, įrašę vieną trokštamų aplankyti DFDS keltais iš Klaipėdos pasiekiamų šalių (Vokietiją ar Švediją), dalyvavo konkurse.

Visa šeima

Iš pradžių svarsčiusi galimybę keltu plaukti dviese su vyru, M.Povilaitienė vis dėlto nusprendė, kad tai būtų nesąžininga konkurse dalyvavusių dukrų atžvilgiu. "Keliausime visa šeima, dukroms nupirksime bilietus, joms reikės pagaminti ir asmens tapatybės korteles. Mergaitės jų neturi, nes dar nėra buvusios užsienyje", – pasakojo M.Povilaitienė. Ji prisipažino pati nedaug keliaujanti – plaukimas į Švediją bus trečia jos išvyka į užsienį. Į šią šalį visa šeima keliaus pirmą kartą, kaip ir kelsis per jūrą laivu. "Neišdildomų įspūdžių tikimės visi", – viliasi vertimų biurui vadovaujanti moteris.

Nors laimėtu prizu – nemokama kelione keltu į Švediją dviem asmenims savo automobiliu į abi puses – galėtų pasinaudoti iki kitų metų gegužės pabaigos, Povilaičių šeima nutarė taip ilgai nelaukti. Iš Klaipėdos į Karlshamną Švedijoje jie ruošiasi plaukti rugpjūčio arba rugsėjo mėnesį.

M.Povilaitienė sakė dar neplanavusi tolesnio kelionės maršruto – tai padarysianti artimiausiu metu. "Reikės pasiskaityti apie Karlshamną ir apylinkes, pasirinkti informacijos apie tai, ką įdomaus ten galima pamatyti suaugusiesiems ir vaikams, užsisakyti viešbutį", – planavo pašnekovė.

Nostalgija uostamiesčiui

"DFDS Seaways" darbuotojai su malonumu galės padėti konkursą laimėjusiai šeimai susidaryti optimalų kelionės maršrutą, lankytinų vietų sąrašą, rekomenduoti viešbučius, suteikti kitos reikiamos informacijos.

Jūros šventėje Povilaičių šeima dalyvauja dažnai. "Esu gyvenusi Klaipėdoje ir galiu pasakyti: kartą ten pagyvenus, šio miesto piliečiu tampi visam gyvenimui. Ten žmonės laisvesni, geranoriškesni – net važiuojant visuomeniniu transportu nebaisu ką nors užkalbinti", – palygino kaunietė.

Anksčiau Jūros šventėje dalyvavusi dėl savo malonumo, dabar moteris sako ten vykstanti dėl vaikų: "Kaip tik maždaug per Jūros šventę – vyresniosios dukros gimtadienis, ir šiemet Ievos šešerių metų gimtadienį ten šventėme. Vaikams labai smagu: Jūros šventėje vyksta daug mažiesiems skirtų atrakcijų, veikia kūrybinės dirbtuvėlės.

Kaunietė atkreipė dėmesį į tai, kad Klaipėda per šventę buvo labai išpuošta. Galima pasigrožėti  naujomis, vaikams patraukliomis skulptūromis, išpuošta Teatro aikštė: su fontanėliais, šviesų šou, – jai patikusias permainas vardijo moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hgf

hgf portretas
Ale kokia svajonių kelionė nors apsišik iš laimės - keltu su valkatomis iš lietuvos link svedijos.... Baisesnio košmaro nesugalvosi.

...

... portretas
Maniau kruiza kokį laimėjo, o čia bilietą į darba
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių