Šv. Mato gimnazijos likimą nulems tėvai

Šv.Mato gimnazijos bendruomenę skaldo ginčai dėl įstaigos ateities. Dalis tėvų pageidauja permainų. Savivaldybės atstovų teigimu, apsispręsti turi moksleivių tėvai. Dėl kilusio ažiotažo žadama samdyti nepriklausomus specialistus, kurie surengtų apklausą.

Savotiška aklavietė

Šv.Mato gimnazijos bendruomenės vardu šią savaitę išplatintas viešas pareiškimas, kad ketinama sunaikinti krikščioniškąsias vertybes ugdančią švietimo įstaigą, nustebino ir Kauno, ir KTU inžinerijos licėjaus vadovus.

KTU inžinerijos licėjaus vadovas Dainius Žvirdauskas pasakojo, kad pasiūlymas steigti filialą Šv.Mato gimnazijos patalpose atėjo iš šios mokyklos bendruomenės tėvų. Tam pritarė ir savivaldybė. D.Žvirdauską stebina dabar pasigirdę kaltinimai, esą licėjus nori sunaikinti Šv.Mato gimnaziją.

"Dėl Šv.Mato gimnazijos, manau, turėtų apsispręsti pati bendruomenė ir jos steigėjas bei pastato savininkas", – pastebėjo D.Žvirdauskas.

Šią savaitę su Šv.Mato bendruomene buvo susitikęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. Susitikimo būta audringo, nes dalis bendruomenės pageidauja, kad Panemunėje atsirastų KTU licėjus, kiti nenori nieko keisti.

Net keli susirinkimai

Savivaldybės atstovai atkreipė dėmesį, kad iki šiol Šv.Mato gimnazijoje buvo surengti net keli susitikimai su gimnazijos bendruomene.

Balandį vykusiame tėvų komiteto posėdyje, nors ir nebuvo kvorumo, dalyvavo 18 iš 40 atstovų. Net keturiolika komiteto narių pritarė, kad gimnazijai reikia permainų, ir pareiškė, kad pritartų, jog čia būtų įsteigtas KTU licėjus.

Savivaldybės administracijos direktorių Gintarą Petrauską stebina pasipylę kaltinimai, kad savivaldybė nori uždaryti katalikišką gimnaziją.

"Mūsų pozicija nesikeičia, sprendimą dėl gimnazijos ateities turi priimti tėvai. Tik turime pagrįstų abejonių, kad pačios gimnazijos administracijos daroma apklausa nebus objektyvi, todėl siūlome rengti nepriklausomą apklausą", – teigė G.Petrauskas.

Jis neslėpė, kad šią savaitę oficialiai buvo paprašyta Šv.Mato gimnazijos vadovų atsiųsti visų moksleivių sąrašus ir jų tėvų kontaktinius duomenis. "Kol kas dar negavome. Galima sakyti, kad šie duomenys slepiami", – pastebėjo direktorius.

Nepalankūs reitingai

"Miesto valdžia pasikvietė mūsų vyskupą ir išreiškė didelį pageidavimą, kad mes apleistume patalpas. Jie sako, neva mokyklos yra prasti rezultatai, bet mes juk neatsirenkame vaikų ir priimame visus norinčiuosius. Tokius valdžios kaltinimus atmetame", – teigė Šv.Mato gimnazijos naujasis direktorius, mokyklos valdybos narys kunigas Rytis Baltrušaitis. Šv.Mato gimnazijos steigėja yra Vilkaviškio arkivyskupija.

Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika nesutinka su direktoriaus teiginiais. Pagal žurnalo "Reitingai" pateiktus duomenis, tarp Kauno gimnazijų Šv.Mato  gimnazija užsima vos septynioliktą vietą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Atsimerkit- niekas nieko neatima ir neuzdaro. Baigiasi nuoma. Ir viso gero... Logiska. Kas labai myli esama situacija - eina paskui tuos, kurie turi apleist patalpas pagal istatyma. Kam tinka naujas siulomas variantas- lieka ir siekia mokslo. Kur problema? Nera cia ko terliotis. Privatininkai susiranda (jei dar noro turi ir komanda neissibegioja) kita koki durneli, kuris net nuomos neima uz turo naudojima. Ane?

Mokine

Mokine portretas
Baigiau sia mokykla pries 28 metus. Dalis mokytoju dar dirba. Sioje mokykloje mokesi puse musu gimines vaiku, draugu vaiku,bet kaip kazkas rase vaziavo ir nusivaziavo ta musu 13 ta vidurine.savo vaiku i ja jau nebeleidau,o per kelis paskutinius metus ir vaiku draugai gimnazijas pakeite.jau geriau vaziuoja gera pusvalandi i miesta nei i sita mokykla eina.Manau daug pasako tai.ten viska is pagrindu keisti reikia.nuo vadovybes iki pedagogu. O vieta mokyklos tai strategiskai labai gera.teisingai mes mamytes dazniausiai dirbame vairuotojomis.ryte net is panemunes isvaziuotu sudetinga.o kas del katalikiskumo tai juk salia baznycia,na nueik pasimelsk.

Panemunietė

Panemunietė portretas
Na ir kam maluoja dargi Dievuli besidangstydama, kad neatsižvelgiant į tėvus? Apklausa buvo apskritai visai bendruomenei. Kas tik norėjo, tas joje ir dalyvavo.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių