Sužalotas gulbės jauniklis užminė mįslę

Nemune prie Kauno hidroelektrinės žiemą išgyvenusių gulbių jauniklis tapo nemeilės auka.

Į redakciją paskambinusi Šančių gyventoja Loreta Kiliotaitienė sunkiai tramdė jaudulį. Moteris pasakojo nustėrusi, kai trečiadienį apie 7 val. ryte atėjo palesinti gulbių Nemune, prie hidroelektrinės. Vieną jauniklį ji pamatė kadaruojančiu liežuviu, dalis kaklo buvo be plunksnų, paukštis judėjo keistai persikreipęs.

„Sunku pasakyti, ar jį sužalojo šuo, ar pakliuvo į kokią kilpą. To tiksliai pasakyti negalėjo ir atvykę gyvūnų gelbėtojai, nes jiems nepasisekė sugauti sužaloto paukščio“, – sakė kaunietė.

Pasak jos, sužeistas jauniklis nusiyrė upe tolyn.

L.Kiliotaitienė visą žiemą rūpinosi Nemune žiemoti likusiomis gulbėmis. Moteris nešė joms maisto likučius ir ragino kitus geros valios žmones negailėti šilumos baltiems sparnuočiams.

„Aš jau anksčiau pastebėjau, kad žmonės savo šunims leidžia lakstyti nepririštiems. Tie puola gulbes, o į mano pastabas, kad neleistų pulti gulbių, tik numoja ranka. Kai kurie net specialiai siundo šunis ant paukščių“, – teigė moteris.

Ji svarstė, kad taip galbūt dresuojami keturkojai.

„Šis jauniklis visada toks mielas buvo. Aš jį visada pažindavau, nes jo plunksnos – išskirtinės“, – šiltai apie globotinį pasakojo L.Kiliotaitienė. Ji neabejoja: sunkiai sužeistą gulbių jauniklį reiktų užmigdyti, kad jis nesikankintų.

Neatmetama, kad gulbės jauniklis galėjo pakliūti į vandenyje brakonierių paliktas gaudykles ir mėgindamas išsilaisvinti susižalojo. Spėjama, kad Kaune prie hidroelektrinės žiemojo per 350 gulbių, iš jų – apie 100 jauniklių.


Šiame straipsnyje: gulbės

NAUJAUSI KOMENTARAI

S

S portretas
Temstant, važiuojant per HES, porą kartų esu pastebėjęs link vandens sėlinančią lapę.

L.

L. portretas
Sis atsitikimas ivyko Zemuose Sanciuose o ne prie Heso.

nysa

nysa portretas
prasau nebedeti tokiu foto
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių