Sutvarkytą paminklą lakūnams subjaurojo vandalai

Užbaigus Stepono  Dariaus ir Stasio Girėno paminklo aplinkos tvarkymo darbus pastebėta, kad šią vietą jau spėjo subjauroti ekstremalaus sporto mėgėjai.

Parafinu išteplioti aplink paminklą esančių paminklo dalių kampai. Manoma, kad tai padarė BMX dviračių ar riedlenčių mėgėjai, kurie paminklą naudojantys savo triukams.

Anot Kauno mero Andriaus Kupčinsko, savivaldybė apie įvykį jau pranešė policijai. „Gaila, kad negerbiamas lakūnų atminimas, gadinamas darbas, kuriam lėšas skyrė miestas, tai yra mūsų visų biudžetas“, – apgailestavo meras.

Darbininkai nuvalė iš bronzos nulietą paminklą bei ant jo esančius užrašus, sutvarkė prie paminklo esantį grindinį. Aplink S. Dariaus ir S. Girėno paminklą buvo išlieta betoninė danga. Bendrovė „Kauno gatvių apšvietimas" įrengė papildomus prožektorius, kurie tamsiu paros metu apšvies paminklą.

„Kauno švara" netoli paminklo įrengė 15 naujų suoliukų. Darbininkai taip pat nugenėjo greta augančius medžius. Paminklui sutvarkyti išleista 187 tūkst. litų.

Tuo tarpu paminklo autorius skulptorius Juozas Šlivinskas piktinosi, kad savivaldybė visus darbus atliko nepranešusi nei jam, nei paminklo kūrime dalyvavusiems inžinieriui Kęstučiui Linkui ir architektui Mariui Šaliamorui.

„Praėjus 20 metų pagaliau įvyko tęstiniai darbai, bet apie tai buvo daroma negerbiant autorystės, nes su mumis niekas nesikonsultavo, gal jie ten iš medžio iškritę, kad nesupranta tokių dalykų. Taip pat dar reikės pasiaiškinti, ar tikrai tie paskubomis išleisti pinigai panaudoti pagal paskirtį“, – kalbėjo skulptorius.  

Iš bronzos nulietas S.Dariaus ir S.Girėno paminklas buvo sumontuotas 1993 m.  Jį tais metais liepos 17 d. pašventino Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.

Sekmadienį  prie paminklo bus surengtas skrydžio per Atlantą 80-mečio minėjimo koncertas „Perkūno sakmių žygis per Lietuvą".



NAUJAUSI KOMENTARAI

meras

meras portretas
kada pastate paminkla ir kada jis uzbaigtas(ir tai ne visai)?jau ta kauno kaimieciu (valdininku) pagarba lakunams...geriau is viso nieko nebutu dare.isbetonavo, kaip prie ukinio pastato aikstele.idomu kiek kainavo pirmo aplinkos sutvarkymo projektas?kiek kartu dar dabaiginesim irengt paminkla? pasityciojimas is tautos didvyriu!

to pijus

to pijus portretas
tau i durnyna laikas,ar kompiuteri ten tau israse paranoike?

arvys

arvys portretas
is kur tokiu issigimeliu ir atsiranda...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių