Sutaupė per milijoną eurų

  • Teksto dydis:

Prie "Mano būsto" inicijuotos "5 žingsnių šilumos taupymo programos" prisijungę 250  Kauno daugiabučių per keturis šildymo sezonus labai sumažino šilumos suvartojimą ir sutaupė įspūdingą sumą pinigų.

Per šį laikotarpį šiuose namuose svertinis šilumos suvartojimo koeficientas (Wh/Dl/m2) sumažėjo 15 proc. – nuo 37,68 iki 32,16. Kuo šis koeficientas mažesnis, tuo šiluma daugiabutyje vartojama racionaliau. Pavertus pinigine išraiška, programoje dalyvaujantys namai nuo 2009–2010 m. sezono jau sutaupė 1,23 mln. eurų.

Išanalizavus gautus duomenis paaiškėjo, kad daugiausia pinigų šildymui sutaupė Savanorių pr. 300-asis namas. Nuo to laiko, kai daugiabutis pradėjo dalyvauti "5 žingsnių šilumos taupymo programoje", jo gyventojai jau sutaupė daugiau nei 17 tūkst. eurų. Tokį rezultatą lėmė ne tik laiptinėse sumontuoti nauji šilumą taupantys langai, bet ir profesionalus šilumos punkto priežiūros darbų organizavimas, kuriuo rūpinasi "Dainavos būstas".

Gerų rezultatų pasiekė ir Pramonės per. 67-asis namas, kuris sutaupė beveik 14,5 tūkst. eurų. Daugiabutis tapo šiltesnis ir taupesnis po to, kai "Dainavos būstas" pakeitė name senus laiptinės langus ir organizavo efektyvų šilumos reguliavimą.

"Prieš ketverius metus pirmieji pasiūlėme gyventojams jungtis prie "5 žingsnių šilumos taupymo programos". Šiandien matome naudą – tie, kurie roges ruošė vasarą, dabar gyvena šilčiau ir komfortiškiau. Geriausių rezultatų pasiekė namai, kuriuose buvo pakeisti seni laiptinių ir rūsių langai, sumontuotos naujos įėjimo durys, sutvarkyti šilumos punktai, stogai, tarpblokinės siūlės", – sakė bendrovės "Mano būstas" Kauno regiono vadovė Vida Naudžiūnienė.

Pasak "Mano būsto" Energijos taupymo grupės vadovo Donato Karčiausko, įmonės specialistai nuolat analizuoja prižiūrimų namų šilumos suvartojimą, todėl gali konkrečiam daugiabučiui pasiūlyti labiausiai jam tinkamą sprendimą, kaip sumažinti šilumos nuostolius.

"Pastebėjome, kad 85 proc. daugiabučių gyventojų gali sutaupyti diegdami paprastus šilumos taupymo sprendimus savo bute ir laiptinėje. Vienur galbūt užtenka pakeisti susidėvėjusius laiptinės langus, kitur, siekiant didesnio efekto, būtina tvarkyti šilumos punktus, stogus, siūles, diegti kitus sprendimus bendrojo naudojimo patalpose. Labai svarbu ir tai, kad įsitrauktų ir patys gyventojai, todėl raginu visus pasidomėti, kokius energetinio efektyvumo sprendimus siūlo jūsų administratorius", – pasakojo "Mano būsto" Energijos taupymo grupės vadovas Donatas Karčiauskas.

Prieš šį šildymo sezoną "Mano būstas" Kauno daugiabučiuose, kuriuos administruoja "Dainavos būstas", "Šilainių būstas", "Kauno centro būstas" ir "Nemuno būstas", atliko nemažai darbų pagal "5 žingsnių šilumos taupymo programą": 73 laiptinėse sudėti nauji langai, 22 laiptinėse pakeistos durys, 146 šilumos punktuose atlikti modernizavimo darbai, suremontuota nemažai tarpblokinių siūlių.


Daugiausia sutaupė

"Dainavos būsto" administruojami namai – 521 tūkst. eurų.

"Šilainių būsto" administruojami namai – 405,4 tūkst. eurų.

"Kauno centro būsto" administruojami namai sutaupė 231,7 tūkst. eurų.

"Nemuno būsto" administruojami namai sutaupė 75,3tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pramonės 67 gyventojas

Pramonės 67 gyventojas portretas
Baisu!!!! kad jūs taip dirbtumėte gerai kaip čia apie save rašot, ištisus metų metus nieko nedarėt, paskui pakeitėt laiptinės langus kelis kartus didesnėmis nei rinkos kainos ir dar giriatės? Na mūsų namo gyventojai nieko pagiriančio apie jus pasakyti negali, taigi linkime jums mažiau kalbų daugiau darbų.

Pagyrunai veltedziai

Pagyrunai veltedziai portretas
Taupumo specialistai, šildymo sistemų realiai visiškai neprižiūri, tik už dvigubas kainas žmonėms sudėjo langus, duris, dar kažką patvarkė ir kaip komunizmo laikais kas daugiau pagirs nei pats save.

Nesąmones paliavoja

Nesąmones paliavoja  portretas
ponia Naudžiūnienė! Gyvena mano tėvai Savanorių 300 name, bet sąskaitos už šildymą nėra šildančios. Tai dieve padėk poniai Naudžiūnienei rašyti nesąmones ir tegul šioms įmonėms Dievas atleidžia už jų "nudirbtus" darbelius, kaip sako nei sau pažiūrėt, nei kitam parodyt! Vadinkim pridirbtus darbelius.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių