Sustabdytas pavojingas atrakcionas prie Kauno „Akropolio“

Portalo redakciją pasiekė informacija, kad šalia Kauno „Akropolio“ įsikūrusiame atrakcionų parke gali nutikti nelaimė. Už šias pramogas atsakingos įstaigos direktorius tikina, kad tarnybos jiems jau pagrūmojo ir liepė vieną atrakcioną laikinai sustabdyti.

„Nemanau, kad šie atrakcionai atitinka saugos reikalavimus. Reikia užkirsti kelią nelaimei“, – toks laiškas pasiekė portalą kauno.diena.lt.

Viešojoje erdvėje netruko atsirasti ir dar aštresnių kritikos strėlių minėtam atrakcionų parkui: „Neesu priekabus, bet įranga sumontuota tragiškai, darbuotojus reiktų tikrinti alkotesteriais. Čia užprogramuota nelaimė...“, – socialiniame tinklalapyje rašo Mantas.

Skaitytojo atsiųstose nuotraukose matoma, kad vienas iš čia esančių atrakcionų, kurio konstrukcijos sumontuotos apskritimu ir leidžia naudojant specialų vežimėlį vežti mažuosius jo viršumi, stovi ant lentų. Kai kurios konstrukcijos kojelės pastatytos net ant kelių tokių atramų, o jų dydis taip pat nevienodas.

Tokius „sutvirtinimus“ pastebėję lankytojai, kurių atšilus orams atrakcionuose pasirodo vis dažniau, ėmė nerimauti dėl savo mažųjų gyvybės. Pasigirdo kalbų ir apie prastai savo darbą atliekantį personalą.

„Su šeima buvome nuvykę, tai pasigailėjome. Aptarnaujantis personalas – klaikus. Prie vieno atrakciono teko ilgokai laukti ir vis tiek nepatekome, nes, pasak jų, nesusirinko žmonių“, – savo patirtimi dalijosi Evaldas.

„Žmonių sveikata ir gyvybė verta nuliui?“, – retoriškai klausė Gražina.

Šią situaciją sutiko pakomentuoti ir MB „Atrakcionai“ direktorius Gintaras Lisinskas, kuris, kartu su MB „Atrakcionų karaliai“ atstovais, yra atsakingi už šias karuseles.

„Ši situacija mums jau žinoma, patys sulaukėme nusiskundimų. Jau vakar pas mus lankėsi Technikos priežiūros tarnyba (TPT) ir surašė viską, ką turime pakeisti šiame atrakcione, laikinai sustabdė jo veiklą“, – atvirai pasakojo vyras, kuris pridūrė, kad ne tik atramos, bet ir dar keli varžtai buvo sumontuoti netinkamai.

G. Lisinsko teigimu, konkrečiai šis atrakcionas karuselių parke būtent jam nepriklauso, tačiau vyras pripažino, kad, kartu su kolega, turės spręsti iškilusias problemas.

„Turime pašalinti visas lentas, jos buvo skirtos aukščiui sureguliuoti. Dabar, kai jas turėsime pašalinti, pasikeis atrakciono aukštis, kuris, pagal mūsų planą, yra netinkamas. Dėl šios priežasties turėsime iš naujo išardyti ir vėl surinkti visą konstrukciją“, – darbų eigą dėstė pašnekovas.

Paklausus, ar šis atrakcionas dar bus naudojamas, G. Lisinskas patvirtino, kad visus darbus planuoja baigti iki savaitės pabaigos. Tuomet atrakcionas vėl veiks.

Norite pasidalinti savo istorija? Rašykite mums adresu portalas@kaunodiena.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dianai

Dianai portretas
Manau jums laikas pasitikrinti regejima, jeigu nematote plika akimi matomu "patobulinimu" - lentelemis paremtu kojeliu. O juk tai ne kokia laikina dekoracija, bet atrakciono vaziuojamosios dalies atrama. Eikit,eikit ir vaikucius veskit, juk tai taip saugu,ar ne?

Diana

Diana portretas
Srr žmones, lankiausi su šeima ne karta ir tikrai nebuvo tokiu "bajeriu" kaip darbuotojai yra "girti" ir pns. Aš suprantu kad visi eina pagal "bandos jausmą" ir bando kažką įrodyti , gerbiu žmones , kurie turi savo nuomone , o ne piktavališkai naudojasi kitais. Buvau ne karta , man patiko, eisiu ir dar;)

Liutkis

Liutkis portretas
Aš pats eidamas sustojau ir įtartinai žiurėjau :D Galvoju nu gall... bet neee....
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių