Susirūpino dėl griaunamų laiptų „Romuvos“ kino teatre

  • Teksto dydis:

Kauno kino teatras „Romuva“ – paveldo objektas, tad, jei čia ir leidžiamos statybos, jos turi būti suderintos su Kultūros vertybių apsaugos departamentu. Taip sako Kauno vicemeras Simonas Kairys.

LRT radijo klausytoja susirūpino statybų darbais Kauno „Romuvos“ kino teatre. „Kodėl griaunami „Romuvos“ kino fasade esantys laiptai? Ar Romuva nėra paveldo objektas?“ – domisi kaunietė.

Kauno vicemeras S. Kairys sako, kad „Romuva“ tikrai yra paveldo objektas. „Vykstantys darbai, kurie susiję su laiptais, yra suderinti su Kultūros vertybių apsaugos departamentu, o pati „Romuva“, kaip paveldo objektas, turi tikrai gerų perspektyvų“, – mano Kauno vicemeras.

S. Kairio teigimu, šiuo metu rengiamas investicinis projektas ir „Romuvai“ numatytas Europos Sąjungos finansavimas per Kultūros ministeriją. Pašnekovo įsitikinimu, „Romuvai“, kaip kultūros vertybei, yra skiriamas didelis dėmesys.

„Nežinau, ar tai – tikrai laiptų griovimas. Apačioje yra kavinė, galbūt jie bando prisitaikyti savo poreikiams. Tačiau, kaip minėjau, bet kokie darbai šiame objekte turi būti suderinti su Kultūros vertybių apsaugos departamentu. Tikrai domėjausi ir turiu informacijos, kad tie darbai yra suderinti“, – tikina Kauno vicemeras.


Šiame straipsnyje: RomuvaPaveldaskaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Violeta

Violeta portretas
suniokojo kavines Tulpe, Vakara, Orbita, Metropoli. Sunaikino Kankliu, Pasakos, Dainos kino teatrus. Eile atejo paskutiniam Rmuvos . Naikinti niokoti moka, sukurti , apart maksimu akropoliu ir kitu niekalu , kuriem nereikia nei proto nei dideles isminties, nesugeba. Paverskit si kaima vadinama Kaunu griuvesiais.Ar ne pakankamai turim monstru pridengtu uzdangaleliais.

gerb.merui

gerb.merui portretas
grazinkit r.antinio skulptura isavo vieta t.y prie buv. ,, pasimatymo,,-kiek zinau,tai si teritorija priklauso viciunu grupei,o skulptura dulka kazkur tai kauno svaros teritorijoje[bent jau pries pusmeti tai tikrai ji ten buvo]

MU MU

MU MU portretas
Bus kaip su KAUNO pilimi
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių