Susipyko dėl pirmininko kabineto

Pramonės pr. 30-uoju numeriu pažymėtas bendrabutis tik iš išorės idiliškas – skoningai renovuotas, prižiūrėta aplinka, įsikūrusios parduotuvės – tarp gyventojų įsivyravo karo stovis. Paskutinė pykčio priežastis – bendrijos pirmininko noras įsirengti kabinetą.

Nepatenka į balkoną

Bendrabučiai juose gyvenusiems žmonėms dažniausiai asocijuojasi su nuolatiniu vietos trūkumu, nepatogiu išplanavimu, problemomis dėl sanitarinių mazgų. Neretai tokio namo gyventojai bando susikombinuoti papildomo ploto, užsigrobdami ilgus koridorius, holus, bendras virtuves, tad siaurais tuneliais ir labirintais virtusios praeigos name kai kam gali sukelti ir klaustrofobiją.

Pavyzdžiui, bendrabučio Pramonės pr. 30 gyventojai turi atsisveikinti su paskutiniaisiais bendrojo naudojimo kvadratiniais metrais. Plastikiniu langu ir durimis bendruomenės pirmininkas atsitvėrė pusę holo ir užtvėrė praėjimą į vienintelį likusį namo balkoną. Antrą pusę holo žmonės užmūrijo jau seniai.

"Čia jis šitas duris įstatė savavališkai. Rinkome pirmo aukšto butų gyventojų parašus. Keturi balsavo prieš, du – už, penki susilaikė, tai mes kaip ir nugalėjome, bet vis tiek tas duris paslapčiomis įstatė. Kur dabar parūkyti, kur drabužius padžiauti?" – klausė Anatolijus.

Bijo gaisro

Šnekučiuojantis su Anatolijumi, iš kitų aukštų atlėkė dar kelios gyventojos. Piktinosi, kad atimamas vienintelis atsarginis išėjimas. Gaisrą gyventojai jau patyrę, jo ir dabar prisibijo.

"Pažiūrėkite, kokia čia netvarka su laidais! Pliki laidai, apvynioti izoliacija. Už mūsų pinigus turėtų juos sutvarkyti, o ne sau kabinetus įsirenginėti. Praeitą dieną visame name buvo dingusi elektra, tai neapsikentęs žmogus išsikvietė meistrą ir turėjo jam sumokėti 16 eurų, nors čia namo pirmininko prievolė", – piktinosi gyventoja.

Kita buvo nepatenkinta dėl išaugsiančių elektros sąnaudų.

"Taigi prisistatys čia kompiuterių, televizorių ir žiūrės visą dieną, o mokėsime tai mes", – kalbėjo ji.

Balsuojant nedalyvavo

Gyventojai tikrai buvo daug kuo nepatenkinti, savo nusiskundimus pasakojo visi keturi vienu metu, pritildavo tik tam, kad pritartų kuriam nors pasakius, kad reikia atleisti namo pirmininką.

Staiga visi nuščiuvo, kai pro duris įžengė viršutinių aukštų gyventoja, namo tarybos narė. Viena moterų priėjo arčiau ir pakuždėjo į ausį lyg paslaptį, lyg dalyką, kurį nepadoru sakyti garsiai: "Ji balsavo už šitas duris."

Ir tada viskas prasidėjo iš naujo. Gyventojai vienu balsu pradėjo reikšti pretenzijas dėl naujos pertvaros name. Prie pokalbio prisijungusi moteris į daug klausimų atsakyti negalėjo, tik paklausė, ar gyventojai dalyvavo balsuojant dėl šio statinio, ar ne. Pasirodo, kad ne, todėl liko kreiptis tik į statybos inspektorių.

Vadina asocialiu butu

Namo bendrijos pirmininkas Leonardas Rajeckas teigė, kad nepatenkintųjų balsai nieko nelems.

"Norėčiau jums nieko nekomentuoti, bet negaliu leisti, kad vienas asocialus butas bandytų smurtu ir bauginimais valdyti visą namą. Kalbu apie dinastiją, kuri tame hole nori girtuokliauti ir kaupti šiukšles", – sakė namo pirmininkas.

20 min. trukusio pokalbio telefonu metu jis negailėjo karčių žodžių durų priešininkų gyvenimo būdui.

"Tai labai priešiški žmonės. Eina pro šalį vykstant susirinkimui ir išvadina moteris žodžiai iš "k" raidės, o per valdybos susirinkimą net buvo sumušę savo kaimynę. Duris darbininkai įdėjo tik iš antro karto. Grasino juos sumušti, tai jie atsisakė be policijos palydos jas dėti. Aš negaliu leisti, kad save valdančiąja pasiskelbusi bendruomenė laikytų kitus įkaitais", – kalbėjo pirmininkas.

Jis teigė neketinantis naujajame kabinete per naktis deginti elektrą ir ten žiūrėti filmus.

"Man to kabineto nereikia. Reikia bendruomenei, kad būtų kur archyvuoti namo dokumentus. Mane jau šeima grūda iš namų dėl tų popierių. Raktus nuo kabineto turės valdybos nariai kiekviename aukšte, ir tie, kuriems reikės, galės ten posėdžiauti. O dėl to, kad nebus kur parūkyti, tai man neskauda. Pagal įstatymus negalima rūkyti bendrojo naudojimo patalpose", – gyventojų argumentus atrėmė pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
Joo tu ne tik čiuožęs, bet ir gerokai paslydęs. Vadovauk savo šeimynai ir neįžeidinėk kitų

joo

joo portretas
siap jisai yra keliu bendriju pirmininkas, o butent sios minimos straipsnyje-apgaules budu pagal igaliojima,taip kad tegul ofiso pasiiesko kur kitur :) O kad kaimynka aldona ciuozusi-tai uzuojauta visiems :)

Aldona

Aldona portretas
Dėkoju Pirmininkui už sunkų darbą su asocialiais gyventojais.Ištvermės Jums!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių