Vaikai ragina ir vairuotojus nepamiršti taisyklių

  • Teksto dydis:

Kauno gatvėse vis dažniau matomi policijos pareigūnų lydimi mokinukai. Pasikartoje kelių eismo taisykles, vaikai ragina vairuotojus jų taip pat nepamiršti.

Vaišvydavos pl. riedėję vairuotojai šiandien buvo maloniai nustebinti. Sustabdyti policijos jie buvo ne bausmei, o tam, kad ką tik nupiešę šventinį sveikinimo atviruką mokinukai jiems primintų apie slidžiame kelyje gresiančius pavojus.

Akcija "Aš ir tu – atsargūs, kai slidu" vyko Kauno Vaišvydavos pagrindinėje mokykloje. Policijos pareigūnai mokykloje pravedė pokalbius su vaikais apie pavojus ir saugų elgesį slidžiame kelyje.

Priminė ir tai, kad ne tik vairuotojo prievolė gatvėje laikytis saugaus eismo taisyklių, mokinukai taip pat kaip lygiaverčiai eismo dalyviai turi būti atsargūs, įvertinti eismo sąlygas ir nepamiršti, kad saugotis pirmausia reikia pačiam.

Vaikai patys piešė atvirukus. Pasveikinta per 100 vairuotojų.

Kauno policija dar kartą priminė apie būtinybę būti matomu kelyje. Pėsčiųjų saugumas keliuose tamsiuoju paros metu – vykusios akcijos „Matyk ir būk matomas“ tikslas.

Pareigūnai kartu su policijos pagalbininku Amsiu ir Panemunės pradinės mokyklos mokiniais pasikartojo, kokie svarbūs atšvaitai tamsiuoju paros metu, kaip ir kur juos pritvirtinti. Policininkai tikrino, ar mokiniai nešioja atšvaitus, tiems, kurie jų neturėjo, atšvaitai buvo prisegti prie kuprinių arba prie striukių.


Šiame straipsnyje: KETeismassaugumas kelyje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Viskas

Viskas  portretas
Nuostabi akcija, bet prie naujai irengti ziedo tiesiog verkiant reikalinga pereja, nes piko metu paleisti viena vaika yra labai pavojinga, o artimiausia pereja tik prie Mariu klinikos...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių