„Super Montes“ žada aptverti savo teritoriją

Į Kauno rajono savivaldybės merą Valerijų Makūną kelis kartus kreipėsi Alšėnų seniūnijos Dievogalos kaimo gyventojai dėl bendrovės „Super Montes“ vykdomos veiklos.

Bendrovė surenka, saugo ir rūšiuoja popieriaus, kartono, plastiko, metalo, stiklo, tekstilės, medžio pakuotes ir atliekas, nenaudojamą elektros ir elektroninę įrangą, perdirba plastikinės pakuotės atliekas. Gyventojai nepatenkinti, kad teršiama aplinka, darkomas kraštovaizdis.

Rajono vadovas paprašė Aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kauno rajono agentūrą ištirti gyventojų skundus. Agentūra, atlikusi minėtos bendrovės patikrinimą, nustatė, kad bendrovė, vykdydama veiklą, laikosi leidime nustatytų reikalavimų, sandėliuojamų atliekų kiekiai neviršija didžiausių leidžiamų kiekių.

V.Makūnas su „Super Montes“ direktoriumi Arūnu Staškauskiu aptarė esamą situaciją. Bendrovės vadovas patikino, kad sieks glaudesnio bendradarbiavimo su savivaldybe ir Dievogalos kaimo bendruomene, kilusius konfliktus spręs taikiai. Arūnas Staškauskis užtikrino, kad įmonė jau šiais metais baigs statyti buities ir lietaus nuotekų valymo įrenginius. Užbaigę valymo įrenginių statybą, teritoriją aptvers tvorą, sklypą apsodins eglių gyvatvore.

Kelerius pastaruosius metus „Super Montes“ yra laimėjusi Kauno rajono savivaldybės administracijos skelbtą viešąjį konkursą ir sezono metu išveža atliekas iš Kauno rajono savivaldybės teritorijoje esančių rekreacinių zonų ir poilsio aikštelių.


Šiame straipsnyje: šiukšlėssuper montes

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių