Sumanymą griauna automobiliai ir duobės

Prieš kelias savaites pradėtas didysis Kauno gatvių kuopimas dar neduoda norimų rezultatų. Apie valymą perspėti kauniečiai savo automobilius iš gatvės patraukia, tačiau į jų vietą mašinas pastato apie akciją nieko nežinantys vairuotojai.

Prieš kelias savaites pradėtas didysis Kauno gatvių kuopimas dar neduoda norimų rezultatų. Apie valymą perspėti kauniečiai savo automobilius iš gatvės patraukia, tačiau į jų vietą mašinas pastato apie akciją nieko nežinantys vairuotojai.

Liko neišvalyta

Prieš dieną įspėjimą apie K.Būgos g. valymą ant savo automobilio stiklo radęs Antanas Molis mašiną savo namo kieme pastatė anksti ryte. "Pirmąkart mačiau tokią tuščią K.Būgos g.", – sakė A.Molis, tuo pasidžiaugęs labai trumpai. Tiesiai prieš jo namo langus, kur gatvė buvo pasidengusi storu smėlio sluoksniu, kažkas pastatė nematytą automobilį. Šioje gatvėje nepažįstamųjų mašinos statomos gana dažnai – transporto priemones čia rytais palieka ne tik vietiniai gyventojai, bet ir centre dirbantys kauniečiai.

Netrukus į gatvę atriedėjo valymo technika, kuri dėl stovinčios mašinos turėjo daryti lankstą.

"Man pikčiausia, kad jie kažką daro, bet iki galo nepadaro. Už tos mašinos liks didžiausia krūva smėlio. Žinoma, kad žmogus nieko nežinojo, nes nėra nė vieno ženklo, draudžiančio čia stovėti", – piktinosi A.Molis.

Trukdo mašinos ir duobės

Anot "Kauno švaros" Miesto tvarkymo skyriaus viršininkės Jolantos Beidokaitės, didžiausia ir svarbiausia problema valant gatves – gatvių kelkraščiuose paliekami automobiliai ir duobės.

"Apie gatvių valymą informuojame savivaldybės tinklalapyje kaunas.lt ir "Kauno švaros" tinklalapyje svara.lt. Taip pat tose gatvėse, kur bus atliekami valymo darbai, ant automobilių stiklų seniūnijos ar Viešosios tvarkos tarnybos darbuotojai prieš kelias dienas priklijuoja įspėjamuosius lapelius. Tą dieną, kai valomos gatvės, Transporto ir eismo organizavimo skyriaus darbuotojai pastato draudžiamuosius ženklus. Labai gaila, tačiau vis dar ne visi vairuotojai supratingi", – sakė specialistė.

Tačiau nei K.Būgos g. gyventojas, nei "Kauno dienos" žurnalistai, tą dieną nuvažiavę pažiūrėti valomų gatvių, nerado nė vieno kelio ženklo, reguliuojančio eismą minėtoje ir aplinkinėse gatvelėse.

Baudžia policija

Ženklais pasirūpinti turėjusio Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Algirdas Griauslys tikino, kad kilnojamieji kelio ženklai buvo pastatyti.

"Pagal "Kauno švaros" pateiktą grafiką, kuriuo mes vadovaujamės, yra įrengiami laikini kilnojamieji kelio ženklai, draudžiantys sustoti tose gatvės atkarpose, kur automobilius leidžiama statyti", – anot A.Griauslio, kai yra ženklas, už jo laikymosi pažeidimą Viešosios tvarkos skyrius turėtų vairuotojus įspėti arba skirti baudą.

Jis pabrėžė, kad savivaldybė buvo gavusi pranešimą iš "Kauno švaros", kad valyti K.Būgos g. jos darbuotojams trukdo automobiliai. Tačiau kas turi imtis atsakomybės ir į tą skundą reaguoti, specialistas negalėjo tiksliai įvardyti.

"Turėtų susirūpinti Viešosios tvarkos skyrius ar Kelių policijos valdyba, nes mūsų skyrius neturi teisės bausti vairuotojų", –  A.Griauslys nežinojo ir kaip ta priežiūra vyksta – Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai ir pareigūnai rengia reidus pagal turimą "Kauno švaros" grafiką ar reaguoja į skundus.

Vis dėlto Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Rimas Sidera "Kauno dieną" tikino, kad jų darbuotojai tik geranoriškai padeda dalyti pranešimus vairuotojams apie planuojamą valymą, daugiau jokios atsakomybės neprisiima. Specialistas teigė, kad nuobaudomis rūpinasi policija.

Pastatys nuolatinius ženklus

Bet kokiu atveju atrodo, kad dabartinė savivaldybės strategija neveikia. "Seniūnijoms buvo išplatintas pranešimo šablonas, seniūnijų darbuotojai palieka raštelius vairuotojams ant automobilių stiklų, bet ir laikini kelio ženklai nepadeda išspręsti šios problemos. Ženklas pastatomas, o automobilis jau stovi toje vietoje ir vairuotojo šalia nėra. Labai sudėtinga", – teigė A.Griauslys.

Pasak jo, Transporto ir eismo organizavimo skyrius ne vieną tokį ženklą jau yra praradęs. "Todėl artimiausiu metu "Kauno švara" parengs viso mėnesio nuolatinį valymo grafiką ir pagal jį įrengsime nuolatinius kelio ženklus, nurodančius stovėjimo tvarką tam tikromis savaitės dienomis tam tikromis valandomis. Taip bus kompleksiškai sprendžiama problema, nes vairuotojams yra sudėtinga susivokti toje sistemoje ir mums patiems yra ypač sudėtinga bendrauti su piliečiais", – sakė A.Griauslys.

Nuolatinį gatvių valymo grafiką "Kauno švara" pateiks artimiausiu metu, o kelio ženklai bus pradėti gaminti ir įrengiami truputį vėliau. "Atsižvelgsime į turimas lėšas, nes reikėtų pagaminti tikrai nemažai kelio ženklų", – pasak specialisto, pastačius tokius ženklus reikštų, kad gatvės tokiu pačiu grafiku bus valomos ir žiemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gediminas

gediminas portretas
Gaila,kad nei meras,nei jo klerkai nežino,kad gatvei priklauso ir šaligatviai. Na,bet Visvaldas važinėja limuzinu,tai jo gatvės suvokimas ribojasi važiuojama gatvės dalimi. Tai tu,kaunieti,vartaliokis duobėtuose šaligatviuose ir dėkavok Visvaldui,kad matai naują asfalto dangą po mašinų ratais. O lietus ir balos parodo kaip kokybiškai buvo dirbta.

atsakymas atsakymui

atsakymas atsakymui portretas
Klerkai komentarų tikrai neskaito, taip kad draskykitės toliau ir sriūbaukit po kiekvienu straipsniu.

Algirdas

Algirdas portretas
Jau cia pliusas Kaunui, kad nors pagrindine transporto arterija pradejo remontuoti. Tai Raudondvario pl. O kitas gatves pagal grafika. Juk buves meras ne gatves taise, o savo "vizanomija" t. y. veida.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių