Suerzino nesupratingi vairuotojai: turiu vargti, kad „nenubalnočiau“ automobilio

  • Teksto dydis:

„Auginu pusės metų kūdikį, tačiau nuvažiavusi į prekybos centrą itin retai randu laisvą „Šeimos vietą“. Tai sukelia daug nepatogumų“, – dažnai pasitaikančias erzinančias situacijas prisimena kaunietė Inga.

Į portalą kauno.diena.lt  besikreipusi skaitytoja aiškino, kad problemą, su kuria ji susiduria bemaž kiekvieno apsipirkimo metu, supras tik pačias mažiausias atžalas auginančios šeimos.

„Neradusi laisvos „Šeimos vietos“, turiu būti itin atidi, kad siauroje automobilių stovėjimo vietoje traukdama automobilio kėdutėje sėdintį kūdikį „nenubalnočiau“ greta stovinčios transporto priemonės, o tuomet  automobilio kėdutėje sėdintį kūdikį turiu tempti per visą stovėjimo aikštelę“, – teigė kaunietė. Moterį labiausiai piktina, kad šeimoms pritaikytose automobilių stovėjimo vietose savo transporto priemones palieka anaiptol ne vaikus auginantys žmonės, bet pavieniai prekybos centrų lankytojai ar aplink esančių įstaigų darbuotojai.

Moteris pabrėžė, kad „Šeimos vietos“ ženklo esmės nesupranta ne tik ji viena, bet ir aplinkiniai.

Portalas jau yra aprašęs daugiau atvejų, kuomet pasistačiusieji automobilius „Šeimos vietose“ papiktina aplinkinius.

„Verta žinoti, kad ženklas „Šeimos vieta“ nenumatytas Kelių eismo taisyklėse, todėl stovėjimas minėtoje vietoje neužtraukia administracinės atsakomybės“, – buvo rašoma Lietuvos policijos „Facebook“ paskyroje. Prekybos centrų atstovai taip pat pastebi, kad šis ženklas atsirado jų iniciatyva, o  naudojimasis „Šeimos vietomis“– kiekvieno vairuotojo sąmoningumo reikalas.


Šiame straipsnyje: Šeimos vietaprekybos centraiautomobilių stovėjimo vietosskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
neturiu nei mažų vaikų nei neigalumo, bet tokie statytojai mane irgi erzina. Na ar sunku nuvažiuot kelis metrus ir pastatyt į eilinę visiems skirtą vietą? Bet čia matyt į ne jiems skirtas vietas statosi tie kur parkuotis dorai nemoka( ir deja ne lapai, o "profesionalai" gudručiai kur pasiparkuoja per 2 vietas iš kart ir vaidina kietus, nes mašina atsieit prabangi

3X

3X portretas
Višta turbūt visiška... Nesugeba į paprasta vietą įvažluoti.

Agnė

Agnė portretas
Vietos aikštelėse labai tankiai sužymėtos taupumo sumetimais,o hei dar netvarkingai stato...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių