Sudegus automobiliui nėra kam sutvarkyti gatvės

Kas atsakingi už gatvių sutvarkymą po įvairių įvykių, kai lieka automobilio nuolaužų? Žaliakalnio rajono gyventojams nepavyko atsakyti į šį klausimą.

Antradienio rytą Žaliakalnyje esančioje Liškiavos gatvėje degė automobilis „VW Passat“. Įtariama, kad jis vogtas ir padegtas tyčia. Užgesinus gaisrą ir išgabenus apdegusį kėbulą, gatvėje liko voliotis padangų liekanos, suodžiai, stiklų duženos.

Liškiavos gatvės gyventojai bandė aiškintis, kas turi tai sutvarkyti. „Kai pradės lyti tos šiukšlės pasklis dar plačiau“, – būgštavo į portalą kaunodiena.lt paskambinusi Janina.

Ji sakė bandžiusi ieškoti, kas atsakingi už gatvių sutvarkymą, kai po eismo ar tokių kaip šis įvykių lieka įvairių šiukšlių. „Skambinome policijai, ten patarė kreiptis į savivaldybės komunalinių paslaugų įmonę „Kauno švara“. Šioje bendrovėje mums pareiškė, kad apie situaciją turime pranešti savivaldybei. Tik tada, jei bendrovė iš valdininkų gaus užsakymą sutvarkyti gatvę, darbininkai atvyks su reikiama įranga“, – pasakojo moteris.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Operacijų vadovavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Kastytis Pikūnas teigė, kad ugniagesiai neprivalo tvarkyti gatvės. „Mes tik užgesiname gaisrą, jei išsilieja tepalai, juos nusausiname, o duženas ir kitas dalis paliekame“, – sakė jis.

Bendrovės „Kauno švara“ kokybės vadybininkė Ingrida Dudėnė aiškino, jog įmonės specialistai neprivalo patys reaguoti į miesto įvykius. „Užsakymą turi teikti savivaldybė“, – kalbėjo bendrovės atstovė.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Indrė Bušininkaitė sakė, kad apie netvarką, likusią po eismo įvykių, gaisrų, savivaldybei paprastai praneša policininkai arba ugniagesiai. „Tada į vietą siunčiame bendrovės „Kauno švara“ darbininkus. Gyventojai taip pat pirmiausia turi skambinti į savivaldybę“, – teigė I. Bušininkaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sena kliurka

sena kliurka portretas
galejo pati su sluota ir vandens kibiru sutvarkyti o ne skalambinti visiems varpais...

kaip visada

kaip visada portretas
Nuo Einošiaus pas Keipošiu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių