Studentas vėl vienai dienai užims Kauno mero kėdę

„Kaune gyvuoja graži tradicija, kad miesto meras lapkričio 17-ąją, kuomet minima Tarptautinė studentų diena, miesto vadovo kėdę perleidžia studentui. Šiais metais mero kėdėje vėl tikiuosi matyti jaunimo atstovą", – savo kabinete priėmęs Kauno jaunimo organizacijų atstovus antradienį sakė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Pernai meru vienai dienai buvo išrinktas Justinas Staugaitis – Kauno technologijos universiteto (KTU) trečio kurso studentas, o 2009-aisiais – studentas iš Vytauto Didžiojo universiteto. Kam šiemet atiteks mero kėdė, paaiškės netrukus – kandidatūras dar turės įvertinti studentų atstovybės komisija.

Atvykę į susitikimą su miesto meru, studentai aptarė jaunimui aktualias problemas: jaunimo centro steigimą, kaip suaktyvinti Jaunimo reikalų tarybos darbą, motyvuoti abiturientus rinktis studijas Kaune.

„Daugelyje Europos miestų veikia jaunimo centrai. Gaila, kad iki šiol nieko panašaus nėra Kaune. Gavus paramą iš Europos sąjungos ir radus tinkamas patalpas, centre galėtų veikti ne viena nevyriausybinė jaunimo – tiek studentų, tiek moksleivių organizacija. Tai skatintų jaunimą užsiimti aktyvia veikla, centre galėtų veikti net ir biblioteka", – mintimis apie jaunimo centro būtinybę dalijosi KTU studentų atstovybės prezidentas J.Staugaitis.

A.Kupčinskas pritarė, kad jaunimo centras Kaunui reikalingas ir sutiko su studentų pasiūlymu kartą per mėnesį rengti neformalius susitikimus – taip iš pirmų lūpų miesto vadovas galės išgirsti jaunimo iniciatyvas, pasiūlymus.

„Entuziazmo studentams niekada netrūksta, manau, būsimų susitikimų metu išgeneruosime ne vieną miestui naudingą idėją", – bendrų susitikimų nauda neabejojo miesto vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių