Studentai iš naujo prisiekė meilę Kaunui

  • Teksto dydis:

Žvarboki rudens orai – ne kliūtis studentiškoms idėjoms. Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai penktadienį Nemuno krantinėje ryžosi atnaujinti užrašą, liudijantį apie meilę ir ištikimybę miestui.

KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų (SHMMF) fakulteto studentai per dvi ateinančias dienas restauruos užrašą „KARTU ♥ KAUNĄ“, esantį Nemuno krantinėje ir geriausiai matomą iš vadinamojo Daugirdo amfiteatro kitoje upės pusėje. Priešingą krantą puošiantis užrašas „LIETUVA“, pavaizduotas drauge su krepšinio kamuoliu, paliekamas pavasariui, nes dar nėra pernelyg nusidėvėjęs.

Gražios akcijos „Papuoškime Kauną“ dalyviai puoselėja Nemuno krantinės aplinką ir kone kasmet dovanoja miestiečiams naujų spalvų bei idėjų.

„Krantinės užrašą perdažome ta pačia tamsiai žalia, samanų spalva. Manome, kad ji puikiai dera prie gamtos. Kol kas dar nežinia, kiek tiksliai prireiks dažų, bet sprendžiant pagal numatytą dažymo plotą, susidarys nemažai litrų“, – kalbėjo akcijos „Papuoškime Kauną“ iniciatorė Šarūnė Kirdeikytė.

Ši iniciatyva prasidėjo daugiau kaip prieš dešimtmetį. Krantinė buvo apsodinta gėlėmis, iš jų suformuojant užrašus „Aš myliu Kauną“ ir „Aš myliu Lietuvą“. Tokia kompozicija puošdavo miestą šiltuoju metų laiku. Kadangi gėlės žydi tik vieną sezoną, imta ieškoti ilgiau išliekančio būdo. Pasirinkta krantinės puošyba dažų spalvomis.

Vis didesnio susidomėjimo kasmet sulaukianti idėja, gimusi 2005 metais, yra buvusios KTU Humanitarinių mokslų fakulteto (dabar – SHMMF) studentų atstovybės „Humsa“ palikimas.

„Manome, kad savo miesto grožį turėtų puoselėti jaunimas. Vyresniems žmonėms tokie reikalai nebeturėtų rūpėti. Juk mes, studentai, turime daug laisvo laiko ir esame varomoji jėga. Tad turime rodyti pavyzdį kitiems. Vaizdingesnį miesto veidą kuriame ne tik sau, bet ir miesto svečiams“, – apie akcijos tikslus kalbėjo Š. Kirdeikytė.

Organizatorių teigimu, į KTU SHM fakulteto studentų rengiamą akciją „Papuoškime Kauną“ jaunimo vilioti neprireikia. Studentai patys noriai prisideda prie tokių iniciatyvų. Atnaujinant Nemuno krantinės užrašus, jaunimo pajėgas papildyti žada kitų KTU fakultetų ir netgi kitų aukštųjų mokyklų studentai.

Akcijoje laukiami ir nesiregistravę savanoriai, kurie spalio 14-15 dienomis norėtų prisijungti prie studentiškos draugijos ir pagelbėti perdažant Nemuno krantinės užrašus. Pasak organizatorių, dalyvių laukia ne tik smagiai praleistas laikas su akademišku jaunimu, bet ir galimybė drauge ne žodžiais, o gražiu darbu prisiekti meilę Kaunui.


Šiame straipsnyje: kaunasstudentaimeilė

NAUJAUSI KOMENTARAI

giedrius

giedrius portretas
Myliu Kauną be konservatoriu.

Dargyvas

Dargyvas portretas
Blyn, net tokią gražią akciją atlikusiems - neigiami komentarai???!!!

Giedrius

Giedrius  portretas
Studentai ir dar keli gal tikrai myli savo miesta . Ne taip kaip kaunieciai isrinkti i Seima . Tik pateke i Vilniu perka butus ir spjaut jiems ant musu miesto . Paziurekit kaip visokie tamasauskai ,vesaites ,teiserskytes . naudos miestui nulis ,nors buvo ir konservatoriai valdzioje Seime kai jie jau irgi buvo isrinkti . O kupcinskas tai is viso ,prisimenat ,kaip laimejus "Viningam Kaunui"del asmeniniu ambiciju bande atimti aerodroma ?Nebutu visi konservatoriai .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių