Studentai bandė įminti kinų kovos menų paslaptis

Ketvirtadienio popietė Lietuvos sporto universiteto studentams buvo kitokia – vietoj įprastų paskaitų jie ne tik klausėsi pasakojimo apie kinų kovos menus, bet ir mokėsi atlikti kai kuriuos judesius.

Paskaita apie kovos menus yra vienas Kinų kultūros savaitės renginių, kuri Lietuvoje rengiama jau antrą kartą. Supažindinti lietuvius su kinų kultūra stengiasi prieš dvejus metus Vilniaus universitete įkurtas Konfucijaus institutas.

Sužinoti kovos menų paslapčių susirinko pilna auditorija. Studentai ištempę ausis klausėsi, kaip Liaoning universiteto Filosofijos ir viešojo administravimo fakulteto dėstytojas, kinų kovos menų meistras Guo Xiaofeng pasakojo apie Kinijos sporto kultūrą, kovos menų ištakas ir principus.

„Kinų kovos menuose svarbiausia – judėjimo ir ramybės jungtis, žmogaus ir visatos ryšys“, – aiškino Guo Xiaofeng.

Jo teigimu, kovos menai yra gyvenimo būdas. Žmogus visą gyvenimą ieško savojo „chi“ – vidinės energijos, kuri suteikia stiprybės.

Meistras studentams atskleidė, kad nemažai žmonių klaidingai mano, jog kung fu yra kovos menas.

„Kung fu – tai meistrystė, kurią žmogus gali pasiekti bet kurioje srityje, net ir mene, kulinarijoje. Wushu yra kovos menas. Holivudo filmai klaidina žmones“, – tikino žinovas.

Išklausę 45 minučių trukmės paskaitą, studentai vėliau susirinko į sporto salę, kurioje galėjo patys išbandyti kovos menų technikos subtilybes.

Guo Xiaofeng pademonstravo skirtingų kovos menų mokyklų techniką, apšilimo pratimus, skirtus raumenims ir sąnariams.

Ketvirtadienį vakarop karpinių meistrė, nusipelniusi Liaoning provincijos tautodailininkė Yang Zhihong Vytauto Didžiojo universitete mokė kauniečius karpinių meno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

grazu

grazu portretas
ir visur vien paneles, viens bachuriukas stovi ir ziuri.

magas

magas portretas
Smagu ziureti kaip juda medines lietuvaites...Busimosios sporto specialistes:)))

che

che portretas
"sporto universitetas" :)))) 4 plasnojancios "kovotojos" - tai dar nieko butu, bet tas tipo mokytojas kur salia, siauru akiu, tai visai nesisypso, jam cia atrodo kazkas rimta :)))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių