STT sulaikė du kyšininkavimu įtariamus Kauno policininkus

Du Kauno Centro policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai įtariami reikalavę kyšio už tai, kad nepradėtų ikiteisminio tyrimo.

Praėjusią savaitę, paskutinę dieną prieš ilgąjį savaitgalį, Centro komisariate apsilankė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai. Jie darbo vietose sulaikė Olegą Samsoną ir Andrių Alimkiną, apieškojo jų kabinetus, paėmė tyrimui reikšmingus dokumentus.

Abu kriminalistai buvo pristatyti į STT Kauno valdybą, kur jiems pateikti įtarimai kyšininkavimu. Po to įtariamieji pasirašė pasižadėjimus niekur neišvykti ir buvo išleisti.

O.Samsonas ir A.Alimkinas buvo gavę užduotį pradėti ikiteisminį tyrimą pagal žmogaus parašytą pareiškimą apie vieno kauniečio nuskalstamą veiką. Įtariama, kad pareigūnai vietoje to, kad aiškintųsi galimos veikos aplinkybes, pareiškime minamam asmeniui pasiūlė už pinigus nepradėti ikiteisminio tyrimo. Kaunietis kreipėsi į STT, pranešdamas, kad iš jo reikalaujama kyšio.

STT atstovė spaudai Julija Antanaitienė sakė, kad kol vyksta tyrimas, plačiau komentuoti nei kyšio sumos, nei dėl kokios nusikalstamos veikos netyrimo pareigūnai reikalavo pinigų komentuoti negalinti.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Kęstutis Kasciukevičius taip pat neklabėjo apie įvykio aplinkybes, tik minėjo, kad įtariami pareigūnai anksčiau nebuvo prasižengę, jų darbas vertintas gerai.

O.Samsonas tyrėju pradėjo dirbti prieš dvejus metus, o iki tol, nuo 2001 m., buvo policijos patrulis. „Jis keturis kartus skatintas padėkomis už gerą darbą“, – teigė K. Kasciukevičius.

A.Alimkinas tyrėju dirbą nuo 2007 m. ir turėjo vieną padėką.

Baudžiamasis kodeksas už korupcinius nusikaltimus numato maksimalią laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.


Komisariatą purto ir daugiau skandalų

Pastaruoju metu Kauno Centro policijos komisariatas ne kartą sulaukė žmonių skundų dėl jame dirbančių pareigūnų elgesio. „Kauno diena“ neseniai rašė apie iranietį M.M.A., kuris teigė, kad atvykęs rašyti pareiškimo dėl vagystės buvo užgauliojamas policininkų. Vyras pradėjo įrašinėti įvykius savo telefonu, bet šis iš jo buvo atimtas, o vėliau vyras pastebėjo, kad jame nėra dalies įrašų. M.M.A. įrašus atkūrė ir jie pareigūnams meta šešėlį, kad ikiteisminiam tyrimui galėjo būti pateikta suklastota vaizdo medžiaga.

Po šios istorijos publikacijos į redakciją atėjo Karo policijos Kauno įgulos viršininkas kapitonas Remigijus Mikalauskas. Jis neseniai Kauno miesto apylinkės teisme laimėjo bylą prieš Centro policijos komisariato pareigūnus. Jie R.Mikalauską buvo apkaltinę garbės ir orumo įžeidimu. R.Mikalauskas sakė, kad kreipėsi į policiją dėl vieno restorano apsaugos darbuotojo turimos neleistinos amunicijos. Vyras buvo nuvežtas į Centro komisariatą rašyti pareiškimo, bet paskui apkaltintas pareigūnų įžeidinėjimu ir sulaikytas iki ryto. Kapitonas mano, kad nuo teismo galėjo būti nuslėpta vaizdo kamerų komisariate nufilmuota medžiaga, kuri, kariškio teigimu, akivaizdžiai įrodytų, jog policijos patalpose jis nieko neįžeidinėjo ir netrukdė pareigūnams dirbti.

Karo policijos vadovybei Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Algirdas Kaminskas raštu patvirtino, kad tuo laiku, kai komisariate buvo laikomas R.Mikalauskas, dėl techninių kliūčių jokie vaizdai nebuvo užfiksuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvoje

lietuvoje portretas
sventa tik venckiene,nes zmones bijo violetiniu ir ypac jos pacios.

tai kas

tai kas portretas
kad sugavo,juk is to nieko nebus,bus kaip visada,net neidomu ir rasyti

Labai

Labai portretas
gaila,kad pagavo tik policininkus..
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių