STT pradėjo tyrimą dėl Kauno bigbendo vadovo

Dėl Kauno bigbendas vadovo Arvydo Buto galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ikiteisminį tyrimą pradėjo Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Įtariama, kad A.Butas vykdė nusikalstamą veiką, galimai fiktyviai įdarbinęs keturis asmenis bei neteisėtai mokėjęs jiems atlyginimus.

A.Butas yra paskirtas numatomos jungtinės koncertinės įstaigos „Kaunas“ laikinuoju vadovu, kurią sudarys jungiamos trys Kaune veikiančios koncertinės įstaigos Kauno bigbendas, pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ ir ansamblis „Ainiai“.

Apie galimą kolektyvo vadovo piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi tai pastebėję muzikantai pirmiausia informavo Kauno miesto savivaldyvę. Kauno bigbendas yra išlaikomas miesto biudžeto lėšomis.

Vadovą skundę muzikantai nesulaukė miesto vadovų reakcijos, todėl skundą perdavė STT.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dar liepos viduryje, jį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

Prokuratūros atstovė spaudai Vaida Kibirkštytė patvirtino, kad tyrimas vyksta, tačiau įtarimai kol kas dar niekam nepareikšti.


Šiame straipsnyje: STTKauno bigbendasArvydas Butas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kada

kada portretas
...analogiškas tyrimas bus pradėtas dėl Kauno kino studijos lėšų panaudojimo?

pala

pala portretas
Dar įtarimai niekam nepareikšti, dar tik vyksta tyrimas, dar tik aiškinamasi, nėra žinoma kas ir kaip, dar bigbendo vadovas net neapklaustas, o jau Kauno diena trimituoja didžiausiomis raidėmis pirmame internetinio puslapio viršuje. Tuo daromas spaudimas tyrėjams, ir žmogus jau iš anksto lyg tai padaromas kaltu, ir lyg tai laikomas kaltu. Nes žmonėms daug nereikia-matai koks nevidonas, įdarbino muzikantus, mokėjo jiems atlyginimus... Kauno dienos žurnalistams turėtų būti žinoma ir turėtų vieną kartą ir visiems laikams įsisamoninti, kad pagal aukščiausią Lietuvos Respublikos įstatymą, Konstituciją - žmogus gali būti laikomas tik tada kaltu ir nuteistu, kai nuteisiamas įsigalėjusiu teismo sprendimu. Iki tol laikomas nekaltu.

klausimas

klausimas portretas
kodėl tas A. Butas taip skriaudžia Vovką Teluchiną - neduoda jam nei navaro , nei chaltūros po darbo ? Negeras žmogus tas butas ...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių