„Stiklainio“ kaltininkai sėdo į teisiamųjų suolą

Kauno apylinkės teismas atvertė skandalingojo Kauno „stiklainio“ kaltininkų bylą.

Teisiamųjų suole – dabar jau pensininkė, buvusi Kultūros paveldo departamento (KPD) Kauno teritorinio padalinio vadovė Irena Vaškelinė ir buvę jos pavaldiniai.

KPD Kauno teritorinio padalinio darbuotojai kaltinami tinkamai neatlikę savo pareigų ir pažeidę teisinius aktus. „Byloje pakanka surinktų duomenų, kad nebuvo laikytasi norminių aktų reikalavimų, todėl kaltinimai pareikšti dėl tarnybos pareigų neatlikimo“, - aiškino Kauno apylinkės prokuratūros prokuroras Marius Kuzminovas.

„Aš nepažeidžiau nieko. Kategoriškai tvirtinu, kad nieko nepažeidžiau“, – dar prieš pirmąjį teismo posėdį pareiškė buvusi padalinio vadovė I.Vaškelienė.

Jos pavaldinė KPD Kauno teritorinio padalinio vyriausioji specialistė Rymantė Gudienė pažeidė Kultūros vertybių pagrindinį dosjė, todėl jai taip pat pateikti kaltinimai tarnybos pareigų neatlikimu.

Prieš teismą taip pat stojo KPD teritorinio padalinio vyriausiasis specialistas (inspektorius) Liutauras Tarbūnas, kuris teisės aktų nustatyta tvarka turėjo vertinti ir kontroliuoti valstybės tarnautojų tarnybinę veiklą, darbų kokybę.

Tačiau nagrinėti bylos iš esmės nepasisekė. R.Gudienė paprašė atidėti teismo posėdį, nes negalėjo atvykti ją ginantis advokatas.

Tuo tarpu I.Vaškelienė patvirtino apsieisianti be gynėjo. Bent jau pradiniame etape, ji tiki sugebėsianti sau atstovauti.

I.Vaškelienė, viršydama savo įgaliojimus, patvirtino dokumentą, kuris nebegalėjo užkirsti kelio prieštaringai vertinamam stikliniam antstatui Kauno Laisvės alėjoje 90.

Baudžiamasis kodeksas už tarnybos pareigų neatlikimą numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.


Šiame straipsnyje: stiklainis

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
vat uz tokius nusikaltimus reikia teisti po 10 metu tada baigsis kysininkavimai.nes cia tiek miestui tiek zmonem padaryta didele zala.o ne skirti baudas ar dar velniava kokia o kad nekalta tai ir taip aisku, nors vienas kaleime sedintis ar kaltas ?

tegu atsako pelnytai

tegu atsako pelnytai portretas
jau ta ponia nagus ne pirma karta kišo kur nereikia ,Vaižganto gatvej taip pat reikejo gintis nuo ponios užmačiu

senamiestis

senamiestis portretas
o ta gudiene man i kysisnke nepanasi, as kas ryta vedu sunis i santaka, tai ji su tokia sena masina i darba atvaziuoja, net nepasakytum kad tokioje vietoje dirba,
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių