Statybų bendrovės direktorius neteisėtai pralobo 1,4 mln. litų

Kauno prokurorai teismui perdavė per 1,4 milijono litų pasisavinusio įmonės direktoriaus baudžiamąją bylą.

Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras kartu su Kauno valdybos Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnais teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje didelės vertės turto pasisavinimu ir apgaulingos apskaitos tvarkymu kaltinamas Kauno rajone veikiančios uždarosios akcinės bendrovės, teikiančios statybų paslaugas, direktorius R. V.

„Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad įmonės direktorius, 44 metų Kauno rajono gyventojas R. V., užsakovams nurodė už atliktus statybos darbus pinigus pervesti į jo asmeninę banko sąskaitą. R. V. užsakovų pervestus 1,3 mln. litų išsigrynino banke ir bankomate“, – minėjo ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras.

Bendrovės direktorius nesugebėjo tyrėjams pateikti dokumentų, pateisinančių tokių lėšų panaudojimą bendrovės veikloje.

Be to, bendrovės direktorius iš įmonės kasos paėmė ir pasisavino dar beveik 120 tūkst. litų grynųjų pinigų.

Išaiškinta, kad įmonės vadovas R. V. tyčia neorganizavo ir neužtikrino teisės aktuose numatytos buhalterinės apskaitos tvarkymo ir pažeidė daugybę buhalterinės apskaitos įstatymo bei kitų teisės aktų reikalavimų.

Taip pat pažeidė Įmonių finansinės atskaitomybės įstatymą ir Kasos darbo organizavimo ir kasos operacijų atlikimo reikalavimus.

Pareigūnų akiratin papuolusi bendrovė „Renvista“ internete skelbiasi turinti tik vieną darbuotoją. Nurodytas mobiliojo telefono numeris šiuo metu nenaudojamas. Apie įmonę skelbiama informacija labai skurdi.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras baudžiamojoje byloje pateikė civilinį ieškinį dėl R.V. nusikalstamais veiksmais juridiniam asmeniui padarytos 1,4 mln. litų turtinės žalos.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad už šias nusikalstamas veikas bendrovės direktoriui R. V. gali netekti laisvės iki dešimties metų.


Šiame straipsnyje: turto pasisavinimasteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ss

ss portretas
kodel valdininku nekrutinat?????

bronius

bronius portretas
O tai ką čia išskirtinis atvejis? Aš manau tai kasdienybė mūsų versle. O šitas kažkam pamaišė ar atkato nesumokėjo tai ir gavo nuobaudą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių