Statybos kaimynystėje – nesibaigiantis košmaras

Ties Kauno ir Garliavos riba prieš kelis mėnesius prasidėjo prekybinio pastato statybos. Sulig statybų pradžia baigėsi tose apylinkėse gyvenančių žmonių ramybė.

Apie tai, kad kaimynystėje vyksta statybos, aplinkiniams primena molini batai, automobiliai ir iki šiol buvę švarios, dabar grimztančios po molio sluoksniu trinkelės.

„Jau neapsikentėme. Kreipėmės į policiją, seniūniją, tačiau susidarė įspūdis, kad statybininkai jiems palinguoja galva, pažada tvarkytis, netgi čiumpa tai daryti, tačiau vėliau lieka prie savo netvarkos“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo per dieną po kelis kartu Vytauto ir Dulksnio gatvių sankirtą kertantis Dovydas.

Vyras tikino, kad negali atsistebėti tokiu įžūliu statybininkų elgesiu. Esą statybos darbai vyksta daug kur, tačiau statytojai privalo susitvarkyti po savęs paliekamas šiukšles, nešvarą.

Pasak Pakaunės gyventojo, statytojai  tik esant atitinkamų institucijų atstovams ima demonstruoti šluojantys gatvę, tačiau sulig atstovų išvykimu liaunasi dėti bet kokias pastangas ir gatvės skęsta sunkiasvorės technikos paliekamuose molio sluoksniuose. 

Nemalonios situacijos teritorija priklauso Alšėnų seniūnijai. Seniūnė Indrė Dambauskienė patvirtino žinanti apie gyventojų nusiskundimus.

Kreipėmės į policiją, seniūniją, tačiau susidarė įspūdis, kad statybininkai jiems palinguoja galva, pažada tvarkytis, netgi čiumpa tai daryti, tačiau vėliau lieka prie savo netvarkos.

„Kalbėjome su rangovu. Jis užtikrino, kad gatvė bus tvarkoma. Toje vietoje lankiausi ne vieną kartą. Mačiau ir kelių valymo techniką. Situacija turėtų susitvarkyti. Neatmesčiau, kad dėl orų susidarė gyventojams nepalanki padėtis“, – dėstė seniūnė.

Generalinio statybų rangovo bendrovės "Binkauskas ir Stašinskas" atstovas Tomas Tereilis nesigynė, kad kažkiek nešvaros gatvėje padaugėjo, tačiau tikino iš gyventojų nusiskundimų nesulaukęs.

„Su seniūne apvažiavome apylinkes, tačiau sunku nesant konkretaus nepasitenkinusio asmens nustatyti kam ir kas čia trukdo. Gal kas nors pravažiavo ką tik nusiplovęs automobilį ir mašina susitepė, todėl dabar ir skundžiasi“, – ironizavo rangovo atstovas.

Visgi T.Tereilis garantavo, kad gyventojai drąsiai gali kreiptis ir jiems keliamus nepatogumus statytojai stengsis pašalinti.

„Dėl lietingų orų Lietuvoje skelbiama ekstremali situacija. Gali būti, kad pravažiavęs sunkvežimis paliko po savęs šleifą, tačiau kai daug lyja gal ne visada pavyksta nepriekaištingai sutvarkyti. Kelios sausesnės dienos ir situacija gerokai švaresnė“, – ramino rangovo atstovas.

Statytojai užsiminė, kad nuo darbų pradžios iš aplinkinių gyventojų sulaukia daugiau prašymų padėti – atvežti skaldos, kažką iškasti, o ne priekaištų.

Pokalbio metu statybų vadovas kelis kartus pakartojo, kad dėl nepatogumų gyventojai kreiptųsi tiesiai į jį.


Šiame straipsnyje: kelio remontaspurvina gatvėVytauto ir Dulksnio gatvių sankirtaskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jus kauniskiai esate pydaru pydarai. blet biski purvo pamate tai jau tragedija. o patys blet net vairuout normaliai nemokat. aisku ne visi bet ypac tokie kurie ta straipsni publikavo. gaidziai ir tiek

tomas

tomas portretas
lietuvis nebutu lietuvis, biski kas, ir inkscia. geda!!!! ponaiciukams, mat, mersu sonai apsinese. idomu, ju namus kai state, idealiai svaru buvo?

cia statybininkai su pastato savininkais

cia statybininkai su pastato savininkais portretas
nutare pataupyti savo pinigelius ypac arti gyvenanciu gyventoju saskaita.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių