Kauniečiai pageidauja Monikos Šalčiūtės tilto

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Prieš mėnesį Kaune atidarytam Panemunę ir Šančius jungiančiam tiltui pavadinimą išrinks kauniečiai. Tilto pavadinimas liks dabartinis arba gaus prezidento Antano Smetonos ar visuomenės veikėjo Jono Basanavičiaus vardą.

Tai trys populiariausi variantai, pasiūlyti kauniečių. Lapkritį į raginimą padėti sugalvoti pavadinimą atsiliepė nemažai žmonių. Atsiųsta daugiau nei šimtas pasiūlymų.

Tarp jų – variantas tiltą pavadinti ir garsių žmonių vardais, ir bendriniais žodžiais. Vieni siūlė pagerbti istorines asmenybes, pavyzdžiui, Napoleoną, kiti atsigręžė į sportininkus ar menininkus, pavyzdžiui, karikatūristą Jurgį Gimberį,  poetą Eduardą Mieželaitį, krepšininką Arvydą Sabonį. Buvo ir siūliusiųjų tiltą pavadinti prezidento Valdo Adamkaus, lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno arba tiesiog Visvaldo, Mero ar Šanpanės (Šančių ir Panemunės junginys) tiltu.

Kiti Kaune pageidavo turėti feisbuko žvaigždės Monikos Šalčiūtės, Šampaninį, Galaktikos, Vienaragių perkėlos, Geros ateities ar 300 žingsnių tiltą.

Galutinį tilto pavadinimą nulems kauniečių simpatijos, t. y. tas variantas, kuris savivaldybės svetainėje paskelbtoje apklausoje surinks daugiausiai balsų.

„Iki šiol tiltų pavadinimus sugalvodavo ekspertai, tada juos patvirtindavo miesto taryba. Mes nusprendėme į pavadinimo sugalvojimo procesą įtraukti visus kauniečius“, – teigė Kauno miesto tarybos narys, Pavadinimų suteikimo ir atminimo įamžinimo darbo grupės atstovas Donatas Večerskis.

Apklausa, kurią galima rasti į interneto naršyklę įvedus šį adresą, veiks iki kitos savaitės pabaigos, gruodžio 13-osios vakaro.

„Iš pradžių planavome balsavimui pateikti penkis populiariausius ir geriausius kauniečių pasiūlytus variantus. Bet tarp kauniečių siūlymų dažniausiai buvo minimi būtent šie trys pavadinimo variantai, kuriuos ir pateikėme balsavimui“, – aiškino D. Večerskis.

„Apklausoje vienam interneto vartotojui galima balsuoti tik kartą. Žmogui pasirinkus tilto pavadinimo variantą, į duomenų bazę įrašomas balsavusiojo IP adresas. Atidarius puslapį kitą kartą, sistema tikrina vartotojo IP adresą ir jei toks jau egzistuoja, vartotojui nebeleidžiama balsuoti dar kartą“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Informacinių technologijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Paulius Jakštas.

2008 metais Aleksotą ir miesto centrą jungiančiam tiltui per Nemuną buvo suteiktas Vytauto Didžiojo vardas. Tuo tarpu Vilijampolę ir centrą jungiantis tiltas per Nerį tais pačiais metais buvo pavadintas Petro Vileišio vardu.


Kiti pasiūlymai naujajam tiltui:

Šančių, Taikos, A.Šociko, Kunigaikščio Vaidoto, Visvaldo, Laimės, A.Miškinio, Panemunės vizijos, Žydrojo, Upės, Šv. Kristoforo, Sėkmės, Tvirtybės, Ramybės, Grožio, Maestro Stasio Povilaičio, Pijaus Bielskaus, Kauno slėnio, Ateities, Solidarumo, Baronų, Donato Banionio, Geros ateities, Šv.Roko, Paryžiaus, Ąžuolo, Krantų, Žalgirio, Vaidoto, Santarvės, Kipro Petrausko, Vilties, Nemuno, Salomėjos Neries, Senojo Kauno, Šamo, A. Škėmos, A. Garšvos, Ančių, Nemuno vingio, Pasimatymų, Dailininkų, Vasaros atostogų, Rimanto Antano Stankevičiaus, Dvasinio tobulėjimo, Didžiojo Paukščių tako, Trumpulio, Ilgučio, Oriono šviesulių, Svajonių, Vinco Kudirkos, Broniaus Oškinio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MAN

MAN portretas
GAL GERIAUSIA TILTA PAVADINTI. SUSTAUSKO / BRAZAUSKIENES IA SALCIUTES TAI VA IR CIRKAS KAUNE,

Spike

Spike portretas
Kad neįžeist kitų garsenybių (pvz Radžio, Bunkės, Pareigytės ir pan.) gerbėjų, siūlyčiau tilta pavadint Žvaigždžių Tiltu, o ant jo įrengt paminėtų garsenybių skulptūrėles, arba biustus arba bent jau nuotraukas pakabint

Dalia

Dalia portretas
Viespatie,koks bukumas.Visvaldas tik atidare ta tilta prisikvietes raudonskuriu...Pagrindinius darbus padare vadovaujant Kupcinskui.
VISI KOMENTARAI 120

Galerijos

Daugiau straipsnių