Sporto mėgėjams – profesionalų pamokos

"Mūsų iniciatyva sulaukė tiek daug dėmesio ir pritarimo, kad negalėjome atsisakyti šios veiklos", – pabrėžė viešas bokso treniruotes Kaune organizuojantis žinomas šios sporto šakos specialistas Marius Palionis.

Šiemet nemokamos pratybos vėl vyksta tradicinėje vietoje – Dainų slėnyje. Per pirmąją treniruotę M.Palioniui padirbėti su keliomis dešimtimis sporto mėgėjų padėjo buvęs daugkartinis Lietuvos bokso čempionas Vitalijus Subačius, per antrąją – 2009-ųjų Europos jaunimo čempionato bronzos medalio ir 2017-ųjų Algirdo Šociko tarptautinio turnyro laimėtojas Mantas Valavičius.

Poryt 19 val. treniruotėje laukiama profesionalo – Tarptautinės bokso federacijos (IBF) Baltijos šalių vidutinio svorio kategorijos čempiono Virgilijaus Stapulionio.

Planuojama per vasarą (pirmadieniais ir trečiadieniais) surengti iš viso dešimt pratybų.

"Į treniruotes susirenka vyrai ir merginos, vyresnio amžiaus ir jauni kauniečiai. Daug jau anksčiau matytų veidų, – sakė M.Palionis. – Išbandome daugybę įvairių pratimų – visoms raumenų grupėms ir ištvermei gerinti, koordinacijai lavinti. Ypač mėgstamas bekontaktis boksas."

Pasak M.Palionio, tęsti prieš ketverius metus pradėtą veiklą skatina ir Lietuvos bokso rinktinės vyriausiasis treneris Vidas Bružas.

"Boksas – itin gilias tradicijas turinti olimpinė sporto šaka. Deja, kai kam jis vis dar – tik mojavimas kumščiais ar kūną ir psichologiją žalojantis sportas. Stengiamės paneigti stereotipus ir jau matome, kaip keičiasi žmonių nuomonė", – teigė M.Palionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių