Kauniečius išjudino „Sporto iššūkis“

Sveikatingumo idėjų puoselėtojai džiaugiasi rezultatais – vis daugiau žmonių sportuoja, rūpinasi sveika mityba ir gyvensena. Šeštadienį Kauno sporto halėje vykęs sporto festivalis įrodė – sveikatinimosi, judėjimo virusas plinta nenumaldomai.

Bendra energija

Tranki muzika ir daug įvairaus amžiaus judančių žmonių. Vieni  sunkiai spėja pagal scenoje treniruotę vedančius trenerius, kiti juda koja kojon, dar kiti – pametę ritmą ir sustoję arba susėdę iš nuovargio.

"Aš čia nuo 10 val. ryto judu. Jau kojų nepakeliu", – pirmą kartą atėjęs į renginį "Sporto iššūkis – įkvėptas "Nike" ir "Impuls" Vaidotas Danielius gaivinosi vandeniu ir stebėjo dar galinčius pakelti kojas.

Jaunas vyras atviravo dirbantis sėdimą darbą, todėl labai vertinantis galimybę pajudėti. Užsiėmimai treniruoklių salėje, plaukimas baseine – jau išbandyta, tačiau malonumo tai V.Danieliui suteikė mažai – jam nuobodu.

"O čia – jėga! Ir dar kai šitiek žmonių, muzika. Užsikreti tokia bendra energija", – įspūdžiais dalijosi vyras. Nuo scenos sklido raginimai neskubėti, stengtis taisyklingai kartoti judesius, pavargusiesiems – atsikvėpti.

340 min. aštuonių skirtingų treniruočių – pagal kiekvieno atėjusiojo pasirinkimą. Kas pajėgia, gali išmėginti savo jėgas keliose treniruotėse. "Man tai ir patiko, kad vienoje vietoje vyksta kelių rūšių treniruotės. Norėjau pamatyti jogą. Labai patiko. Kai kurias kitas treniruotes jau buvau išmėginusi sporto klubuose", – stengdamasi atgauti kvapą žėrė Žaneta Bigenienė.

Ataskaitinė treniruotė

Toks renginys Kaune organizuojamas jau antrą kartą. Pasak organizatorių, pernai jame dalyvavo apie 500 žmonių, šiemet skaičiai didesni. Į sporto festivalį ateina ne tik pavieniai žmonės. Įmonės investuoja į savo darbuotojų sveikatą, tad nemažai bilietų perka verslininkai savo darbuotojams.

"Čia kaip ataskaitinė nemokamų treniruočių projekto "Judėk sveikai" treniruotė", – juokavo vienas iš organizatorių S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus. "Sveikatos specialistai visuomet pabrėžia, kad fizinis aktyvumas yra būtinas gerai sveikatai ir savijautai. Norime, kad kauniečiai labiau įsitrauktų į įvairų sportą, atrastų mėgstamą judėjimo rūšį ir noriai keliautų sveikos gyvensenos link. Mūsų siekis – sveikas ir sportuojantis žmogus", – tęsė G.Bielskus.

Projekto "Judėk sveikai" rengėjų skaičiavimu, pernai Kaune surengtos 372 nemokamos treniruotės. Rengėjai įsitikino, kad tokių treniruočių miestiečiams tikrai reikia, o sveikatinimosi idėjos tampa vis populiaresnės ir plinta kaip virusas.

"Svarbiausia – vengti kraštutinumų. Pradedant sveikatintis būtina pasitarti su specialistais ir dėl teisingos mitybos, ir dėl teisingo treniruočių pasirinkimo", – projekto nauda neabejojo viena iš rengėjų Giedrė Bernotaitė.

Sąmoningas vertinimas

Sporto festivalio rengėjai leido sau pasvajoti, kad jei renginio populiarumas ir toliau augs tokiais tempais, kitąmet "Sporto iššūkį" reikės organizuoti "Žalgirio" arenoje.

"Galime palyginti, kaip prieš kokius šešerius metus žmonės rinkosi į panašius masinius renginius: ateidavo kas kaip apsirengęs, vietoj sportinių batelių apsiavę basutes ir pan. Dabar mėgėjai rimčiau žiūri ir į apavą, ir į sportinę aprangą, nes tikslingos edukacijos davė rezultatų.

Žmonės ėmė suprasti, kad netinkama sportinė apranga, kaip ir netinkamai daromi pratimai, žaloja sveikatą", – pastebėjo renginio partnerio "Nike" atstovė Baltijos šalims Milda Monstavičiūtė.

Rengėjai "Sporto iššūkio" treniruotėse ragina lankytojus atkreipti dėmesį į tai, kaip galima treniruotis pačiam naudojant tik savo kūno svorį. Tik primena, kad pradėti ir išmokti teisingai sportuoti reikėtų su treneriu, kad nepakenktume savo sveikatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerda Photography

Gerda Photography portretas
Daugiau nuotraukų Gerda Photography facebooke :)

Ona

Ona portretas
Koks skirtumas, kad paskelbta epidemija i darba vistiek reik eiti

ekspertas

ekspertas portretas
Jei mieste paskelbta epidemija (gripo), tokio pobūdžio renginiai, masiniai žmonių susiėjimai ir pan. neleidžiami.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių